Handgraaf en van Putten winnen in Portimao



Handgraaf en van Putten winnen in Portimao


Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap. Handgraaf leid het kampioenschap 89 punten voor van Putten ingaat van deze ronde en kan theoretisch zijn kampioenschap binnen halen en start de avond goed door in zijn laatste ronde pole af te pakken van van Ark met een paar duizenste.
In de race kan van Ark alleen de pace van Handgraaf niet volgen en blijven de top 2 plekker onveranderd zonder spanning. Daar achter is het een totaal ander verhaal om plek 3 4 5. Hier zijn het Geuze, Jansen en Mennink die vol met elkaar in gevecht zijn waar later ook de Vries en Kuipers bij aansluiten
Uiteindelijk weet Mennink er met de 3e positie vandoor te gaan maar moest hier wel erg slim en hard voor rijden
Handgraven wint en van Putten wordt 8e. Handgraaf legt hiermee steeds meer een eerste hand op zijn kampioenschap.

Voor race 2 is zoals gewoonlijk de top 10 van race 1 omgedraait wat betekend dat handgraaf het nu vanaf plek 10 moet gaan doen terwijl van Putten vanaf plek 3 mag starten. Van Putten maakt hier ook maximaal gebruik van en weet al in de eerste ronde de kop over te nemen en een gaatje te slaan naar de rest van het veld.
Verder daar achter zijn er weer gevecht om bijna elke positie en is der weinig tijd voor rust. Handgraaf heeft een lastige wedstrijd in race 2 met meerdere incidentjes en valt zelfs een keer goed terug naar plek 7. Weet zich in de laatste minuten terug te vechten naar p5 maar daar blijft het dan bij voor hem. Met van Putten die race 2 wint betekend dit dat Handgraaf in race 3 een verschil van 55 punten moet maken om kampioen te worden en met 50 punten maximaal per race moet hij nog zeker 2 weken wachten tot hij het nogmaals mag proberen in Valencia.

Dan komen we aan bij race 3 en dit was der eentje. Handgraaf weet vrij snel de kop te nemen en rijd weg maar daar achter is het een volle strijd voor plek 2 tot plek 13 die op een gegeven moment allemaal binnen 3 seconde van elkaar rijden.
De Vries weet uiteindelijk plek 2 over te nemen maar de strijd voor plek 3 blijft doorgaan tot de vlag en maakt een mooi eind van de avond.

Over 2 weken gaan de mannen het uitvechten voor de aller laatste keer in seizoen 2024-1 voor het F3 kampioenschap hier bij SRVN.
Wie wordt de kampioen? Het lijkt erop dat Handraaf alleen moet finishen om hem te winnen maar wat we geleerd hebben van de eerste races is dat alles kan hier bij de F3. 28 april dus om 8 uur bij SRVN de finale van het F3 kampioenschap in Valencia.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...