Isaiah Bennett kampioen na spectaculaire races op Toban



Isaiah Bennett kampioen na spectaculaire races op Toban


De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zetten voor de eerste race. Zijn naaste belager Charlotte Mennink zette de auto op de tweede plaats. Kampioenschapsleider Jeroen Huisers kon niet aanwezig zijn bij de finale races.

Bij de start was het Bennett die goed van zijn plek kwam, maar Charlotte Mennink had ook een goeie start en zo bleef P1 en P2 ongewijzigd. Met nog 15 minuten te gaan was het Bennett die een grote fout maakte en op twee wielen belande en de muur hard raakte, wonder boven wonder kwam hij er relatief zonder kleerscheuren er vanaf en viel hij terug naar P3. P2 werd overgenomen door Mik Klinkers en Charlotte Mennink pakte P1. Iemand die ook snel naar voren kwam, was Bas Zwartenbol. Eerst pakte hij de plek van Mik Klinkers en vervolgens pakte hij ook de toen P2 van Isaiah Bennett. Wat volgende was een spannende gevecht tussen Charlotte Mennink en Bas Zwartenbol. Uitendelijk wist Charlotte Mennink de race te winnen, werd Bas Zwartenbol tweede en Isaiah Bennett kwam als derde over de streep.

Voor race 2 was het Ger Peeters die van P1 mocht vertekken, met Erik Plasman ernaast. Al vroeg in de race was het drama voor Charlotte Mennink. Ze maakte een klein foutje en werd geraakt door een andere deelnemer, waardoor ze heel even op de zijkant kwam. Gelukkig rolde de auto weer op alle 4 wielen en kon ze haar race wel vervolgen, maar dan wel vanaf de laatste plaats. Wat volgde waren spannende gevechten links en rechts en toen de klok op nul stond, was het Bas Zwartenbol die de race won. Isaiah Bennett werd tweede en dat was genoem om zich tot kampioen te mogen kronen. Rogier de Klein werd derde. Charlotte Mennink kwam niet verder dan de 8e plaats.

In race 3 was het Erik Plasman die van pole mocht vertrekken, met Ger Peeters ernaast. Bij de start was het Charlotte Mennink die meteen goeie zaken deed en al vroeg in de wedstrijd de leiding overnam. Het leek er eerst op dat Charlotte Mennink confortabel aan de leiding lag, maar in de eindfase was het Bas Zwartenbol die grote pace liet zien en snel richting Mennink wist te rijden. Wat volgde waren ontzettend spannende laatste rondes met Zwartenbol en Mennink die continue van posities en tot en met de laatste bocht was het spannend. In de laatste bocht was het Mennink die perongeluk op de rem trapte, waardoor ze in contact kwam met Zwartenbol. Zwartenbol trof hier geen blaam en won zo ook race 3. Rube Bobbaers werd tweede en Isaiah Bennett werd derde. Bennett wist met 0.017 seconde net Mennink nog te pakken op de streep.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...