van Ark en de Jong winnen in Portugal



van Ark en de Jong winnen in Portugal


Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was, maar omdat de top 10 omgedraaid werd voor de sprintrace, was het Bas van Grunsven die vanaf P1 mocht vertrekken. Daarachter waren het spannende gevechten gaande. Met nog 15 minuten te gaan was het Pieter Brandsma die een aanval wilde plegen, maar tikte ongelukkig een kerbstone aan, waardoor hij in onbelans kwam en zo per ongeluk Bas van Grunsven aanraakte. De heren konden hun weg vervolgen met relatief minimale schade, maar iemand die er wel van kon profiteren, was Pim van Ark. Aan het einde van de wedstrijd leek het lastig te worden voor Bas van Grunsven en kon ook Fabrice Cornelis er voorbij. Uiteindelijk zou van Grunsven terugvallen naar P8. Pim van Ark won de sprintrace, met Fabrice Cornelis als 2e. Pieter Brandsma werd uiteindelijk 3e.

Voor de hoofdrace van 40 minuten was het Robin de Jong die van pole mocht vertrekken. Een echte "walk in the park" zou het niet worden, want Fabrice Cornelis wist telkens de aansluiting te vinden, maar kon er neit voorbij komen en zo wist Robin de Jong de hoofdrace te winnen. Fabrice Cornelis werd tweede en Wik Hoogterp kwam als derde over de streep.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...