Van der Poel, Cornelis & Bennett pakken de winst in Hockenheim



Van der Poel, Cornelis & Bennett pakken de winst in Hockenheim


Race 1 mocht van der Poel dus van pole starten met Zwartenbol naast hem.
Bij de start was het Huisers die goed weg kwam en even op p2 lag, maar een foutje in de hairpin zorgde ervoor dat hij terugviel naar p3, waardoor Isaiah Bennett naar p2 kon komen.
Van der Poel en Bennett waren weg op plek 1 en 2. Hierachter ontstond een trein met Huisers, Zwartenbol, Cornelis en Mennink.
Huisers moest dit raceweekend scoren, want het laatste raceweekend is hij er niet bij. In dit gevecht had hij wel hulp van zijn teamgenoot Cornelis maar lastig was het wel.

Uiteindelijk wist Nanno van der Poel de race makkelijk te winnen, voor Zwartenbol uiteindelijk, aangezien Bennett het erg zwaar had met zijn banden in de laatste paar rondes.

Race 2 was het Thom van 't Slot die op pole mocht starten, na zijn 10e plek in race 1, voor Sebas Mol naast hem op de grid.
Zwaar zou van 't Slot hebben, want na de 1e ronde was hij al terug gevallen naar p4.
Bas van Grunsven die het veld leidde na ronde 1 voor Sebas Mol op 2, maar ook voor deze 2 mannen werd het snel lastig. De snellere deelnemers kwamen er aan en er voorbij en op het halverwegepunt was het Mennink aan de leiding met Huisers en van Grunsven achter haar aan.

Het ging een mooi gevecht worden voor de podium plekken, met veel positiewisselingen in elke ronde. Cornelis kwam bij het 3 tal meevechten en zelfs in de latere fase was het Bennett die ook mee deed.
Helaas door een incident tussen Huisers, van Grunsven en Bennett, vielen Huisers en Bennett ver terug, buiten de top 5.

Uiteindelijk wist Cornelis Mennink te pakken met nog 2 rondjes te gaan en zou er ook voor blijven. Cornelis wint race 2, voor Mennink en van der Poel op 3.

Race 3 mocht Isaiah Bennett van pole starten na het incident van race 2 met naast hem Erik Plasman.
Zwartenbol wist al snel de 2e plek te pakken, maar de man met de hele goede start was Cornelis. Die kwam van p10 en na 5 minuten reed hij al op plek 2, 2 seconde achter Bennett.
Deze 3 namen waren de namen voor race 3. Cornelis, Zwartenbol en Bennett gingen uitmaken wie er op welke trede van het podium zouden komen.
Veel positiewisselingen waren er maar ook gewoonweg mooie acties van het drietal.

In de laatste rondes was het Zwartenbol die een fout maakte en Cornelis zelfs met nog 3 bochten te gaan, waardoor ze allebei buiten het podium vielen.
Bennett lachtte zich kapot en pakte de overwinning in race 3, voor Milan Kort die de lachende 2e was en Mennink op p3.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...