Pim van Ark en Robin de Jong delen de winst in Laguna Seca.



Pim van Ark en Robin de Jong delen de winst in Laguna Seca.


Race 1 zou, zoals altijd, een top 10 hebben die omgedraaid is, waardoor Bas van Grunsven vanafg pole mocht starten in race 1.
Bij de start gebeurde er vrij weinig anders dan een kleine verwisseling in posities.

Van Grunsven hield de leiding vast, voor Fabrice Cornelis.
Cornelis wist na een goede 5 minuten de leiding af te pakken van van Grunsven, maar hoe snel hij deze in handen had, zo snel verloor hij de leiding weer want door de sausage kerb te raken, ging hij te wijd en verloor 2 plekken.
Van Grunsven mocht dus weer de leiding vast hebben, maar kreeg het erg zwaar.
Het werd een gevecht tussen meerdere namen. De Birk, Cornelis en van Ark kwamen er aan en gingen uiteindelijk met van Grunsven uitmaken, wie er met de overwinning vandoor ging.
Uiteindelijk wist van Ark te profiteren van foutjes en met een aantal mooie inhaalacties wist hij de leiding te pakken en niet meer af te geven.
Cornelis wist uiteindelijk de 2e plek te pakken voor Pascal de Birk.

Waar dus race 2 op basis van de kwalificatie was, was het Robin de Jong die mocht vertrekken vanaf pole.
Naast hem was het Wik Hoogterp die welgeteld -10 meter kon genieten hiervan want het was direct Pim van Ark die hem bij de start voorbij ging.

Van Ark die het tempo er goed in wist te houden en de druk bij de Jong erop te houden.
Uiteindelijk maakte van Ark een zeldzaam foutje, door die zelfde sausage kerb te raken die Cornelis al had geraakt en kwam hard in de muur.
Einde verhaal voor van Ark in race 2.

Wik Hoogterp zat op het vinkentouw en had een comfortabele voorsprong op de nummer drie, Fabrice Cornelis, maar Hoogterp had last van de banden en Cornelis wist nog in de laatste fase aan te vallen.
In de laatste bocht probeerde Cornelis het buitenom, maar helaas raakte beide coureurs elkaar en ging Hoogterp hard de muur in.

Hierdoor werd Cornelis 2e, achter Robin de Jong die won en Hoogterp op plek 3.


Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...