Bennet, Bobbaers en Jeroen Huisers winnen chaotische races op Mugello



Bennet, Bobbaers en Jeroen Huisers winnen chaotische races op Mugello


Ronde 3 van het GT4 kampioenschap werd verreden op Mugello en het was Isaiah Bennet die van pole mocht vertrekken in ronde 1, met Erik Plasman op P2. Bennet vertrok meteen goed uit de startblokken en ook Gert Hagedoorn pakte P3 bij de start. Daarachter ging het vrezelijk mis met onder andere Danny Wongsowirono en Fabrice Cornelis. Daarna waren er links en rechts gevechten, maar voorraan bleef het rustig. Isaiah Bennet won race 1, met Charlotte Mennink op P2 en Gert Hagedoorn op P3.

Race 2 waren het Rune Bobbaers en Jeroen Huisers die naast elkaar mochten beginnen. In bocht 1 was het even spannend, maar Huisers wist P1 te behouden. Helaas was de race 1 rondje te kort, want met nog een halve minuut te gaan schoot Jeroen Huisers van de baan en hier kon Rube Bobbaers van profiteren en zo P1 overnemen. Bas Zwartenbol werd tweede en Isaiah Bennet derde.

Voor race 3 was het Martijn Huisers die van pole mocht vertrekken, met Charlotte Mennink daarnaast. De start verliep relatief rustig, met Get Hagedoorn die in de begin fase de druk vol op de ketel bij Martijn Huisers zette. Helaas was het Gert Hagedoorn die zelf te laat remde aan het eind van de derde ronde en schoot er vanaf. Een ronde later was het Milan Kort en Martijn Huisers die met elkaar in aanraking kwamen en wat volgde was een massa crash met in totaal 7 auto's. Iemand die hier voornamelijk van kon profiteren, was Jeroen Huisers en hij kon de aanval inzetten op Charlotte Mennink.

Met nog 12 minuten te gaan was het Mennink die een klein tikje gaf aan Jeroen Huisers en die dat vervolgens netjes oplostte door Huisers voorbij te laten. Huisers wist uit te lopen en kon zo race 3 op zijn naam schrijven. De tweede plaats was voor Fabrice Cornelis die uiteindelijk Charlotte Mennink nog wist te pakken. Mennink werd uiteindelijk derde.


Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...