Stijn Handgraaf, Kampioen SRVN F3 2023-2



Stijn Handgraaf, Kampioen SRVN F3 2023-2


Het was alweer de allerlaatste race van het Formula 3-seizoen, editie twee bij SRVN. Met nog maximaal 150 punten te behalen, maakten Stijn Handgraaf en Gijs Sonneveld beiden nog kans op de titel. Echter had Handgraaf nog 34 punten nodig om de titel veilig te stellen. Met de snelheid van de afgelopen races zou de titel eigenlijk al binnen handbereik moeten zijn. Echter, zei het niet dat Sonneveld niet zou meerijden, en dus zou het Handgraaf zijn die voor aanvang van Race 1 al de nieuwe kampioen was.

Race 1: Robin de Jong zou vanaf pole position mogen vertrekken, met teamgenoot Bram Kuipers naast hem op de eerste startrij. Daarachter zou de nieuwe kampioen, Handgraaf, vanaf de derde positie mogen vertrekken. Hoewel het op het eerste gezicht een vrij rustige race leek te worden, behielden De Jong en Handgraaf de strijd tot de laatste ronde. Tussen de Hunserug en Scheivlak ging het mis na contact tussen De Jong en Handgraaf. Handgraaf ging rond, maar kon zich snel herstellen, waardoor hij uiteindelijk als tweede de finish kon passeren, achter De Jong. Hans van Putten werd derde.

In Race 2 begonnen ze met de reversed grid. Dennis Wierenga mocht vanaf pole vertrekken, met Dennis Berends naast hem. Bram Kuipers, startend vanaf de derde plek, kon direct positie overnemen van Berends. Achter hem tikte Milan Kort Berends aan bij het insturen van de Tarzanbocht. Chaos alom! Stijn Handgraaf zou ook betrokken raken bij deze massale crash. Er ontstond direct een gat tussen de kopgroep (Wierenga en Kuipers). Kuipers leek even de beste kaarten in handen te hebben. Wierenga reed zich echter in de schijnwerpers door in de eerste fase direct volop zijn P2P in te zetten. Achter de twee heren sloot ook nieuwkomer Charlotte Mennink aan. Daarachter zou de trein alleen nog maar groter worden en zou de kopgroep groeien tot 6 coureurs. Na een kleine fout van Kuipers, maar ook nadat Bas van Grunsven en Mennink hevig in gevecht raakten en daarbij spinde nabij de Gerlachbocht, werd ook Kuipers hierin meegenomen. Op P7 was het echter ook Handgraaf die zich had teruggevochten. Even was het Wilbert Velthove die aan kop mocht rijden met achter hem Hans van Putten. Echter, nadat de heren hevig in gevecht raakten, was er een derde hond genaamd Handgraaf die beide kon passeren en uiteindelijk als eerste de finish wist te passeren met achter hem Van Putten en Velthove. Nieuwkomer Thom van 't Slot werd vierde.

Race 3, wederom reversed grid. Jos van der Sterren op pole. Naast hem wederom Dennis (P2P) Wierenga vanaf de eerste startrij. Charlotte Mennink kon vrij snel naar voren rijden en kon de jacht openen op Jos van der Sterren. Wierenga kwam echter wederom naar voren, waardoor er weer een gevecht ontstond en de groep achter hen kon aansluiten. Halverwege de race was het wederom Hans van Putten die in de top 5 wist aan te sluiten en ook Milan Kort meldde zich. Van Putten kwam daarna in gevecht met Mennink. Wederom kwam daar de verrassing, Stijn Handgraaf, die kon profiteren. Kort kon in een direct duel Mennink passeren en finishte als derde direct achter Van Putten en op kop, de nieuwe kampioen Stijn Handgraaf.

Met deze laatste race sluiten wij het volledige seizoen 2023 af voor wat betreft de SRVN F3. Een fijne jaarwisseling en tot seizoen 2024-I!


Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...