Winst voor Bakker en Decrop in de 2,4 uur van Road America



Winst voor Bakker en Decrop in de 2,4 uur van Road America


Een spannende wedstrijd was het in het begin, maar al snel waren er gaten tussen de deelnemers waardoor pitstop strategie een belangrijke rol moest gaan spelen in deze 2,4 uurs race.


In de LMP2 klasse was het Marijn Pfeifer die al snel een gaatje kon slaan naar de nummers 2 en 3 in deze klasse.
Maar in de GTE was het Roy de Muinck en Mathieu Decrop die samen konden wegrijden van de rest van het veld waardoor de strijd aldaar wat langer bleef staan.


Toen eenmaal de LMP2 auto's de GTE klasse naderde, en deze op een ronde ging zetten, kon Mathieu daar van profiteren toen een aantal wat ongeduldige LMP rijders een inhaal actie deden op de Muinck en hierdoor alle 3 van de baan reden.


Nadat de meeste klaar waren met pitstops leek het er even op of een aantal LMP rijders het wel zouden halen qua strategie, maar deze berekeningen konden overboord gegooid worden toen in de laatste 5 minuten Marijn Pfijfer zijn beeldschermen op zwart gingen en zijn auto in de muur parkeerde.


Hierdoor was het Serge Bakker die er met de winst vandoor ging. In de GTE was het Mathieu Decrop die met een flinke voorsprong eenvoudig de winst kon opstrijken.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...