Schroten wint 7e editie van de SRVN500



Schroten wint 7e editie van de SRVN500


Na weken voorbereiden was het afgelopen zondagavond dan zover: de zevende editie van de SRVN500. Dit jaar mede mogelijk gemaakt door Thrustmaster.

In een kwalificatie die vorig weekend al plaatsvond was het voormalig winnaar Roy de Muinck die zich naar de pole position trainde, in een tijdtraining die belachelijk dicht bij elkaar stond: De complete top 16 stond binnen 1 tiende (!) van een seconde. Gemiddeld over 4 rondes over de Indianapolis Motorspeedway.

Pole position zegt echter historisch gezien niet gek veel. En dus ging het 36 koppige veld van start voor de race over 500 km.

De eerste caution van de race kwam in ronde 15, toen Jeroen Huisers een 'loose' moment kreeg bij het uitsturen van bocht 4, om vervolgens hard in aanraking te komen met de kopse kant van de pitmuur. Hij was na Bas Zwartenbol, die in de openingsronde al wegviel de tweede uitvaller.

In totaal konden we 7 cautions noteren, waarbij 'The Big One' plaatsvond rondom ronde nummer 50. Waarbij onder andere ook de polesitter Roy de Muinck betrokken was.

Vooraan was het een geweldige strijd tussen Roy Schroten, Wopke Hoekstra en Yoeri Gijsen, waarbij Schroten en Gijsen in de slotfase het duel aangingen voor de eindoverwinning. Mark de Vries reed op een alternatieve strategie, kwam ook nog in dat gevecht terecht. Maar na 125 rondes racen was het Roy Schroten die naar huis ging met én de overwinning met de bijbehorende eer. Maar ook een Thrustmaster T300RS stuurwiel ontvangt. Yoeri Gijsen eindigde als tweede, en wint daarbij een Thrustmaster T.Racing Scuderia Ferrari headset.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...