Kuipers kampioen na thriller in Macau



Kuipers kampioen na thriller in Macau


Dat niks zeker is, ook in de virtuele autosport, bleek donderdagavond op het stratencircuit van Macau. Bram Kuipers is de verrassende kampioen geworden van het DTCC seizoen 2019-1. Lars Koldeweij kwam als kampioenschapsleider Suzuka uit. Maar wist dat hij in het seizoensslot niet in actie kon komen.

Dit zorgde voor een mooie strijd tussen Bram Kuipers, Jeroen Huisers, Pieter Brandsma en René de Ruijter, die allen nog realistisch gezien kans maakten op het kampioenschap.

Bij de kwalificatie was het echter een verrassende naam op de pole, René Hoogterp, na drie avonden afwezigheid trainde hij zich naar de pole position. Bij de eerste race was het echter Mike van Aalst die van pole mocht starten, dankzij een 8e klassering in de kwalificatie, en dus pole in de eerste, reversed grid, race. Wat nuttig bleek voor zijn rookie kampioenschap.

In de eerste race ging het echter direct mis voor de regerend kampioen Jeroen Huisers, toen hij in aanraking kwam met Correa Alves en vervolgens zelf hard in de vangrail klapte op dit listige stratencircuit.

Kuipers won de eerste race en was zo bijna zeker van een kampioenschap, echter moest de tweede race op dat moment nog gereden worden. In die tweede race was het Hoogterp die, niet verrassend, geen strobreed in de weg lag voor zowel Kuipers als Brandsma, die onderling mochten uitvechten wie kampioen ging worden.

Brandsma pakte de winst, maar met een tweede positie was het Bram Kuipers die zijn eerste kampioenschap pakte bij Simrace Vereniging Nederland.

Mike van Aalst ging al als leider in het rookieklassement Macau in, maar maakte het ook keurig af, door die titel op zijn naam te zetten.


Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...

Waar het weer tijd was voor ronde 5 van het kampioenschap, wist Nanno van der Poel de pole te pakken in de kwalificatie met een flinke voorsprong van …

Lees verder...