Hoogterp kampioenschapsleider na seizoensouverture



Hoogterp kampioenschapsleider na seizoensouverture


Het was de beurt aan de toerwagens om hun aftrap te maken van het 2018-II seizoen. Met een nieuwe set aan DTCC auto's werden er twee spectaculaire races gereden op het circuit van Nogaro.

De kwalificatiesessie liet direct al zien dat ook dit seizoen de toerwagenklasse bij SRVN ontzettend spannend kan gaan worden. Een goede sessie voor Jeroen Huisers zorgde voor zijn eerste pole position bij SRVN. Hij mocht echter nog niet direct genieten van de eerste startrij. Nieuw voor dit seizoen is de reversed grid (top 8) in race één op basis van de kwalificatie met race twee de normale resultaten van de kwalificatie op de grid. Dit betekende een achtste startpositie voor Jeroen Huisers met Pieter Brandsma vanaf p7. Wie kon er dan profiteren op de grid van race één? Patrick Smit met zijn MG pakte met een achtste tijd de pole voor de eerste race.

Hij kon die eerste startpositie echter niet omzetten in een win en zakte wat terug. Het was René Hoogterp die de eerste positie in de race direct overnam. Hij was door de avond heen nog bezig met pace te vinden en kon in de kwalificatie al goede stappen maken met een zevende positie. Dat werd voor race één de tweede startplek op de grid welke hij na een gevecht met Bas Zwartenbol kon omzetten in de racewin. Bas Zwartenbol viel wat terug nadat een aanval voor de leiding niet lukte. Jeroen Huisers kwam vanaf zijn achtste startpositie nog dichtbij maar kon geen echte aanval laten slagen en werd derde.

Race twee ging na een korte break van start op basis van de kwalificatie resultaten, met Jeroen Huisers vanaf pole. Een perfecte race voor Jeroen zorgde voor een win uit het boekje, met een goede start, een goed uitgevoerde pitstop en een strakke slotfase van de race. Ook René Hoogterp had een erg sterke race twee. Zijn zevende plek in de kwalificatie betekende dat het zijn beurt was om naar voren te rijden, en dat lukte goed. Hij kon uit de problemen blijven en nadat Pieter Brandsma wat contact kende tijdens zijn pitstop stond Hoogterp er perfect bij om te profiteren. Pieter Brandsma kwam na een verder goede race binnen op plek drie.

De overwinning in race één en tweede plek in race twee van Hoogterp leverde meer punten op dan de derde plek in race één en overwinning in race twee van Jeroen Huisers. Zo pakt René Hoogterp met een minimale voorsprong de leiding in het DTCC klassement.


Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...

Waar het weer tijd was voor ronde 5 van het kampioenschap, wist Nanno van der Poel de pole te pakken in de kwalificatie met een flinke voorsprong van …

Lees verder...