Correa Alves en Smid op kop in Daytona

Voor ronde twee van het Endurance kampioenschap waren de coureurs neergestreken op het circuit van Daytona. Dit keer voor een 2.5 uurs race op de road course met de GTE en de LMP2 auto's. Tijdens de kwalificatie was het een spannende strijd met een verrassende polepositie voor Rik van Aerle met Arjan Veltens op P2. Bij de GTE auto's had Rene de Ruijter de pole te pakken voor David Davine en Patrick Smid.

In de GTE klasse ging het helaas al snel fout voor David Davine en Rene de Ruijter. Ze verloren tijd na een touché en een spin maar ze konden wel door. Patrick Smid startte vanaf P3 maar had na dat moment bijna de gehele race de leiding te pakken. Met een goede pace en consistentie was hij sterk genoeg om deze ook niet meer af te staan. Daarachter was het David Davine die na de turbulente openingsfase alsnog zijn tweede startplek kon omzetten in de tweede trede op het podium, met op P3 Jean-Paul van Aerle. Een goed resultaat voor de heren op P2 en P3, want Davine pakt zo de leiding in het GTE klassement over terwijl van Aerle netjes op P2 staat.

Helaas moesten LMP2 coureurs Arjan Veltens en Bart Bosschieter de strijd snel staken na een technisch probleem. Met Rik van Aerle aan de leiding schoof Ruben Correa Alves door naar P2. Bij de eerste pitstops gingen beide coureurs tegelijk naar binnen. Van Aerle verloor wat tijd tijdens zijn stop waardoor Correa Alves wat inliep en later voorbij kon en P1 overnam. Met nog een uur en 27 minuten te gaan moest van Aerle de strijd definitief opgeven na een spin in de chicane waarbij de muur geraakt werd. Op dat moment in de race had Correa Alves geen directe druk meer achter zich. Het zou een wedstrijd om strategie gaan worden. Jeroen Huisers had in het begin ook wat gebeurtenissen met wat spinnetjes maar hij kon zichzelf wel weer naar voren vechten. Na de derde pitstopreeks was de top 3 Jeroen Huisers voor Wouter Bosschieter en Ruben Correa Alves. Maar omdat Huisers en Bosschieter nog een stop moesten maken zou Correa Alves de leiding weer terug pakken. Huisers kwam met nog 40 minuten te gaan binnen voor zijn laatste stop maar moest daardoor voor de rest van de race wel aan fuelsaven gaan doen.

In de slotfase kwam ook Correa Alves nog binnen. Met genoeg marge over P2 won hij de tweede race van het seizoen met een pitstop meer dan de rest van het veld. Daarachter werd het nog spannend voor Jeroen Huisers, die bij het uitkomen van de laatste kombocht zonder brandstof kwam te zitten maar de tweede plek wel kon behouden. Wouter Bosschieter kwam net een seconde te kort voor die tweede plek en moest genoegen nemen met P3 in de race. Door de problemen van anderen zien we in het LMP2 klassement ook een aantal dingen verschuiven. Correa Alves pakt de leiding over terwijl Bosschieter doorschuift naar P2 in het klassement. Een beetje onder de radar door kwam Walther Berk met voor de tweede keer een P5 in de race, genoeg om hem P3 in het klassement te geven.

Op 26 januari zijn we weer terug met het SRVN Endurance kampioenschap, op het circuit of the America's in Austin Texas!

Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Na afgelopen ronde pakte dit maal Stijn Handgraaf weer de pole position voor de eerste race van de avond.