Achter het stuur: Tim Driessen



Achter het stuur: Tim Driessen


In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruiken ze eigenlijk als ze wél op de baan zijn?
In deze editie rijden we mee met: Tim Driessen

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam: Tim Driessen

Werk je of studeer je? En wat doe je eigenlijk naast het simracen? Ik heb 2 jaar bij Van Amersfoort Racing als Support Engineer in het F3 team gewerkt. Daar sinds oktober gestopt om als Data-Engineer bij een elektronica-bedrijf bij mij in de buurt te gaan werken. Full Time motorsport was voor mij een te grote aanslag op mijn lichaam en sociale leven. In de vrije weekenden ben ik nog vaak op oproepbasis als race-engineer aan het werk voor Bas Koeten Racing en Team3JP in verschillende raceklassen (DNRT, ACNN, BMW M2-Cup, 24H-Series). Daarnaast sleutel ik graag aan mijn oldtimers en speel ik een potje voetbal op zaterdag.

Hoe ziet jouw virtuele cockpit eruit? 

Scherm set-up: Single screen

Wheelbase: Fanatec CSL DD

Wheel: Zelf gebouwd, Audi-DTM stuur met ontwerp van AM-studio

Pedalen: Clubsport pedals v3

Stoel: Sabelt Taurus

Simrig: Zelf gebouwd. Buizenframe

CPU: onbekend

GPU: NIVIDA Geforce RTX 3070

Heb je nog andere handige add-ons in je simrig, zoals leds, een Streamdeck, enzovoort?: Buttonbox, schakelpook, dashboardhouder voor telefoon

Waarom neem je deel aan SRVN?: Ik vind de professionaliteit van de organisatie, het niveau van de competitie en de algehele sfeer erg leuk.

In welk kampioenschap rijd je het liefst mee?: GT

Welk memorabel moment bij SRVN is jou het meest bijgebleven?: 2023-2 GT3 op Spa. Een aantal erg goede inhaalacties en overall een goede snelheid.

Neem je ook deel aan andere competities buiten SRVN? Nee

Wat wil je uiteindelijk meegeven aan je concurrenten op de baan of misschien wel aan de beginnende simracers?: Stop er veel tijd in, en leer jezelf om telemetrie te kunnen lezen!

Lees ook “Achter het stuur” met:

Ook een kijkje in jou Sim? Vul het formulier in via discord #algemeen kanaal.

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...