Nürburgring aangekondigd voor rFactor 2



Nürburgring aangekondigd voor rFactor 2


Studio 397 komt een laserscanned Nürburgring voor rFactor 2. Zowel het GP circuit als de Nordschleife worden gebouwd met behulp van de laatste laserscan data. Studio 397 kwam eerder dit jaar al met een laserscanned versie van Sebring en maakte daarmee al kennis met de laserscan technologie. De rFactor 2 ontwikkelaar maakt na Sebring nu de stap naar één van de meest legendarische circuits!

De Nürburgring Nordschleife, ook wel bekend als "The Green Hell", werd in 1927 voor het eerst gebruikt tijdens de ADAC Eifelrennen races. Ook F1 kwam jaren lang op de Nordschleife maar de veiligheid was moeilijk te waarborgen waardoor uiteindelijk de Grand Prix niet meer op het 21 kilometer lange circuit gehouden kon worden.

In 1984 kwam de GP-Strecke, ofwel het Nürburgring GP circuit. Sindsdien werden Formule 1 races daar verreden als de Duitse Grand Prix en de Europese Grand Prix. De laatste paar jaren zien we de Formule 1 niet meer op de Nürburgring maar dat betekend niet dat het circuit niet meer gebruikt wordt. Elk jaar worden er meerdere endurance races georganiseerd op het gecombineerde circuit waar we GT3, GT4 en een aantal andere klasses zien rondrijden.

Wanneerd de Nürburgring en de Nordschleife uitkomen is nog niet bekend. Studio 397 is hard aan het werk om het circuit digitaal op te bouwen.

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...