Spanning en sensatie op Road Atlanta



Spanning en sensatie op Road Atlanta


Race 1 was het kampioenschapsleider Jeroen Huisers die van pole mocht vertrekken, met GT4 debutant Fabrice Cornelis naast hem. De start verliep rustig, met Fabrice Cornelis die snel posities verloor en Gert Hagedoorn die mega start had en al vroeg naar P2 ging.
Op het halverwege punt was het Nanno van der Poel die hard van af schoot en op de auto van Fabrice Cornelis terecht kwam. Wonder boven wonder konden beide heren hun weg vervolgen. Een paar minuten later was het van der Poel die wederom betrokken was bij een crashm deze keer was het zelfs met een halve koprol en was het voor race 1 op over en uit voor Nanno van der Poel.
Jeroen Huisers won race 1, met Gert Hagedoorn op de tweede plaats en het laatste treetje van het podium was voor Fabrice Cornelis.

Race 2 was het Martijn Huisers die van pole mocht vertrekken met naast hem Erik Plasman. Al richting bocht 2 waren het Jeroen Huisers en Fabrice Cornelis die elkaar tegen kwamen en van de baan schoten, maar gelukkig konden de heren hun weg weer vervolgen. Aan het eind van de eerste ronde waren het de leiders Martijn Huisers en Erik Plasman die elkaar tegen kwamen en beide heren eindigden in de grindbak, waardoor Milan Kort P1 wist over te nemen. Eerst waren het Twan Capellen en Ger Peeters die P2 en P3 hadden, maar beide heren schoten er op dezelfde moment er vanaf en daardoor waren het Rune Bobbaers en Gert Hagedoorn die naar voren wisten te komen. Het werd nog spannend aan het einde van de wedstrijd, maar Milan Kort wist de race te winnen en Rune Bobbaers werd 2e. Derde plaats was er voor Gert Hagedoorn. Leider in het kampioenschap Jeroen Huisers kende een moeilijke tweede wedstrijd en kwam nog hard in de bandenstapels terecht en viel daardoor terug naar de 12e plek.

Race 3 begon met Erik Plasman op pole position, met Twan Capellen ernaast. Al bij de start was het Roan Crijns die snel Capellen wist in te halen voor de tweede plaats. Aan het eind van de eerste ronde zagen we een crash met meerdere auto's, waarvan Danny Wongsowirono helemaal naar achteren viel. Ook Roan Crijns zette zijn auto in een spin en verloor zo zijn eerste plaats. Iemand die vol kon profiteren van alles wat er gebeurde, was Fabrice Cornelis. Cornelis was ondertussen opgeklommen naar de tweede plaats en toen Erik Plasman er zelf vanaf schoot, nam hij de leiding over en deze zou hij ook niet meer afstaan. Jeroen Huisers werd tweede en Gert Hagedoorn maakte het een drie op een rij van als het gaat om podiums voor hem.


Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...