Jeroen Huisers scoort dubbele overwinning, Mennink wint race 3 tijdens seizoensopener Alpine Cup



Jeroen Huisers scoort dubbele overwinning, Mennink wint race 3 tijdens seizoensopener Alpine Cup


Ronde 1 van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Snetterton en het was Charlotte Mennink die race 1 van pole mocht vertrekken. Bij de start was het Jeroen Huisers die goed de eerste bocht door kwam en bij de tweede bocht meteen Mennink te pakken had. Ook Isaiah Bennet kon daarvan proviteren en pakte zo P2 over. Aan het einde van de race, maakte Mennink een foutje en viel zo verder terug. P1 was voor Jeroen Huisers, P2 voor Isaiah Bennet en P3 voor Daan Hut.

Voor race 2 werd de top 10 omgedraaid en was het Ger Peeters op pole. Lang kon hij er niet van genieten en hij zou gedurende race helaas steeds verder terugvallen. Er was nog een spannend moment voor Jos Frieman, die een stukje gras ging happen, maar voor de rest waren en meer dan genoeg schermutselingen links en rechts. Jeroen Huisers wist zich knap naar voren te vechten en won zo ook race 2, voor Danny Lugt en Isaiah Bennet.

Voor race 3 waren het de teamgenoten van Stonehenge Motorsport, Erik Plasman en Danny Wongsowirono die op P1 en P2 mochten vertrekken. De heren maakten het onderling zeer spannend en van teamorders waren absoluut geen sprake. Zowel Erik Plas, als Danny Wongsowirono maakte een fout op het zelfde moment en zo waren het Milan Kort en Charlotte Mennink die P1 en P2 overnamen. Ook Jeroen Huisers was weer van de partij en zo hadden wij een hele spannende fase aan het einde van de wedstrijd.

Jeroen Huisers kwam 0,1 seconde te kort op de streep om er een hattrick van te maken. Charlotte Mennink won race 3, voor Jeroen Huisers en Isaiah Bennet werd 3e.


Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...