Kuipers pakt 2 overwinningen in DTCC opener



Kuipers pakt 2 overwinningen in DTCC opener


DTCC Race 1
Na een uitstekende pace in de kwalificatie mocht Ruben Schenkel vanaf pole vertrekken. Lang genieten van deze positie kon hij echter niet want Jeroen Huisers schoof hem nog voor bocht 1 voorbij voor de leiding waardoor Schenkel achter de top 3 aan moet rijden. Achterin is de startfase nogal rommelig waardoor sommigen aardig wat plaatsen kunnen winnen door uit de problemen te blijven. Bram Kuipers weet voor de helft van de wedstrijd de tweede plaats over te nemen en zal later zelfs de leiding overnemen van Jeroen Huisers die tot dan toe een hele stabiele race reed. Ruben Schenkel weet zijn initiele verlies goed te maken door beter bandenmanagement en kan nog de derde positie overnemen van Martijn Huisers. Ondanks veel plaatsen winst bij de start van Alves zakt hij steeds wat verder terug en eindigt zelfs in de laatste bocht op zijn zijkant wat Ger Peeters de pole voor race 2 geeft. Kuipers wint voor Jeroen Huisers en Ruben Schenkel.

DTCC Race 2
Ook hier blijft de polesitter zijn positie maar van korte duur te kunnen houden en moet Peeters al voor bocht 1 Zwartenbol aan zich voorbij zien gaan. Frank Hamming valt op door al heel snel zijn wagen op de derde positie neer te zetten. Helaas voor Peeters moet hij nog meer naar achteren kijken en moet flink verdedigen ten opzichte van Jeroen Huisers. Peeters kan de wagen echt flink breed maken en de layout van de baan is in zijn voordeel. Huisers levert door het aanvallen tijd in en verliest op den duur zelfs een positie aan Schenkel. Schenkel heeft op zijn beurt de zaken goed voor elkaar en kan binnen korte tijd verassend wel de sprong maken over Peeters heen. Na een zeer stabiele race aan de koop maakt Zwartenbol een flinke fout en zakt zelfs terug tot plaats 10. Dit zorgt er voor dat de nieuwe top 3 inschuift in bestaat uit Hamming op de eerste gevolgt door Schenkel en Kuipers.

DTCC Race 3
Voor de mannen in de top 3 bleef de startvolgorde nu wel gehandhaaft tot na bocht 1. Ruben Schenkel kan gelijk al in de 2e ronde aanvallen bij Hamming terwijl de top 3 wat wegrijd van het veld. Achter deze groep probeert vooral Jeroen Huisers de aansluiting te vinden maar vind voor hem een sterk verdedigende Joost van der Stoep. Laatstgenoemde weet echter geen stand te houden en zal ver terugvallen na een tripje buiten de baan. Na een brutale inhaalacties na de eerste chicanes weet Kuipers Schenkel te verassen en lijkt de strijd om de eerste positie aan intensiteit te winnen terwijl ze de afstand tot de rest van het veld uitbouwen. De mannen blijken aan elkaar gewaagt en de race zal een paar rondes te lang blijven duren voor Hamming welke het tempo net niet meer vol kan houden. Kuipers wint zijn tweede race van deze avond voor Hamming en Schenkel.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...