Veltens wint op Zandvoort en is kampioen NK GTVeltens wint op Zandvoort en is kampioen NK GT


Met een voorsprong van 172 punten mocht Veltens van pole vertrekken op een klets nat Zandvoort. Bij de start moest hij heel even Ronald van Dijk blokkeren om vervolgens aan de horizon te vertrekken. Na het halverwege punt stopte het met regenen en begon de baan langzamerhand op te drogen. Met nog 20 minuten te gaan begon de baan hard op te drogen en was het Ronald van Dijk die naar binnen kwam om naar de slicks te gaan. Helaas pakte dat voor van Dijk niet goed uit en na een paar keer al buiten te baan te zijn geweest, was het voor hem einde oefening in de laatste ronde toen hij vast kwam te zitten in de grindbak bij de Tarzanbocht.
Voor Veltens verliep het wel goed, hij ging met nog 10 minuten te gaan de pits in om te wisselen naar de slicks en kon zo uiteindelijk als 1e over de streep komen. Lennart Lippens, die nog theoretisch kampioen kon worden, werd 2e en heeft daarmee op de tweede plaatst in het kampioenschap weten vast te stellen en het was Pascal de Birk die als derde finishte.

20 oktober gaan we naar Estoril toe en nu iedereen vrij kan racen, zou dit nog wel eens een spektakel kunnen worden.


Derde ronde van het kampioenschap op Monza, bekijk hem live!

Lees verder...

Verzijl pakte beide overwinningen in Monza. Snel meer.

Lees verder...

Onder de noemer "Small German Tour" gaat donderdagavond 17 oktober de gloednieuwe Porsche 911 GT3 Cup gebruikt worden voor een mooie clubrace-avond. M…

Lees verder...

Al snel werd het duidelijk dat het een kletsnat Zandvoort zou gaan worden en dat hebben de coureurs ook geweten.

Lees verder...