De Jong en Lippens winnen openingsraces F3



De Jong en Lippens winnen openingsraces F3


Nadat de F4 in actie was gekomen was het de beurt aan de rijders in de F3 klasse. Ook hier zijn er weer twee races, echter duren deze races 30 minuten in plaats van de 20 voor de F4 en is er een verplichte pitstop in beide races.

 

Robin de Jong pakte de eerste pole position van het seizoen. Hij kon de race vrij eenvoudig controleren. Daarachter ontstond een fraai gevecht in de top 10. Ruben Correa Alves kende een moeizame kwalificatie maar vocht zich een weg door het veld en zou uiteindelijk 4e worden. Bart Bosschieter kende ook een geslaagd debuut met een keurige tweede plaats voor Kevin Heijnen die het laatste podium plekje wist te bemachtigen.

 

Lennart Lippens werd 8e in race 1 en mocht van pole vertrekken in race nummer twee. Lippens kende een goed start en reed een gecontroleerde race. Winnaar van race 1 Robin de Jong koos ervoor om direct naar binnen te gaan voor zijn verplichte pitstop, een gewaagde keuze die hij uiteindelijk zag worden beloond met een 3e plek. Ook in race twee ging de strijd vrolijk verder en bleef het spannend tot de slotfase. Lippens trok zich hier niets van aan en won zo race twee.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...