Correa Alves pakt dubbelzege in Atlanta



Correa Alves pakt dubbelzege in Atlanta


Het was een enerverende raceavond op Road Atlanta in het SRVN DTCC kampioenschap. Waarbij de strijd om het kampioenschap verre van voorbij is, met nog maar één race-avond te gaan. Mede dankzij een dubbele overwinning van Ruben Correa Alves, is het moeilijk te zeggen wie de titel gaat opeisen in Zandvoort.

De raceavond in Road Atlanta begon met een pole position voor Correa Alves, in een kwalificatietraining die weer ouderwets lekker dicht bij elkaar zat. Het recept voor de DTCC is echter dat race één met een omgekeerde top 8 start. Daarin werd vrij snel duidelijk, dat de achterwielaandrijvers gemakkelijker met de zachte bandencompound konden omgaan, en dat bracht Correa Alves veel. Vrij snel kon hij naar de kop rijden en won de wedstrijd.

Kampioenschapsleider Zwartenbol had een race om snel te vergeten, startte vanaf P6, maar na een aanvaring met René de Ruijter kwam hij ver in het achterveld terecht, eindigde kleurloos als 18e en dus duur puntverlies. Zeker in de wetenschap dat zijn directe concurrent Jeroen Huisers tweede werd.

Race twee kende een hectisch slot van de openingsronde, met wat incidenten in het achterveld. Corra Alves en Zwartenbol hadden een fraai duel om de kop, wat na de pitstops uiteindelijk beslecht werd in het voordeel van de Scuderia Leone rijder.

Zwartenbol nam genoegen met een tweede positie, terwijl Huisers uiteindelijk zevende werd na een rommelige wedstrijd.

Zo leidt Huisers wel de titelstrijd, maar het zit lekker dicht bij elkaar. De seizoensfinale vindt plaats over een kleine twee weken, op het Circuit Zandvoort.


Na het hoge snelheidscircuit van Monza rijzen we af naar de Ardennen. Het prachtige circuit van Spa Francorchamps brengt altijd spanning en sensatie m…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...