9f70865c48_algemeen.jpg

SRVN Ranking bijgewerkt!

28-12-2017
1dbfa93da6_srvnranking20172.jpg

De ranglijst is weer bijgewerkt!

Het jaar zit er alweer bijna op en zodoende is het tijd de stand weer op te maken. Ook dit seizoen is de lijst weer langer dan het vorige seizoen. Maar liefst 31 nieuwe rijders boekten resultaat, waardoor het totaal aantal deelnemers van de afgelopen twee jaar op 158 staat. Het sterkste veld trad aan in de allerlaatste race van het NK Simracen op Spa. Daar had de gemiddelde rijder 1102 punten.

 

Voor de derde keer op rij staat Arjan Veltens bovenaan. Tegen het verwachte groeipatroon in schoot het puntenaantal van de kersverse Radical- en F2000-kampioen harder omhoog dan eerder dit jaar. Veltens reed dit seizoen meer races en reed een bijna vlekkeloos seizoen om dat te bewerkstelligen. Tot halverwege het seizoen ging de race om te koppositie gelijk op tussen hem en Robin de Jong, die kortstondig bovenaan stond. Twee probleemraces wierpen De Jong echter terug. Op de derde stek staat Niek Jacobs die na een sterk seizoen in de Radical- en GT-kampioenschappen uitkwam op ongeveer het puntenaantal waarmee Veltens en De Jong het seizoen begonnen.

 

Van de nieuwe binnenkomers deed Stijn Handgraaf (15) de beste zaken. In zijn debuutseizoen reed hij steevast mee in de bovenste gelederen en wist zelfs een overwinning te scoren in het NK Simracen. Hij schoot 268 punten omhoog en was daarmee ook de sterkste stijger. Ook Lennart Lippens (9) wist een aanzienlijke sprong te maken met consistente resultaten in het NK Simracen en het F2000-kampioenschap. Mark de Vries (12) vond weer wat meer tijd om deel te nemen werd de op-twee-na-grootste stijger met een groei van 183 punten.

 

Verder naar onderen verdienen Ruud van Heijster (56), Giel de Haan (71) en Twan Capellen (100) een eervolle vermelding. Zij wisten het tij van voorgaande seizoenen te keren met een sterke stijging. Van Heijster en De Haan wisten zich daarmee in de bovenste helft van de lijst te nestelen, waar ze vorig seizoen nog in de onderste helft zaten.

 

Bekijk hier de lijst om te zien waar jij terecht bent gekomen.

 

terug
Race mee
rF2 Server info