21f84f35f1_-f2000.png

Veltens en Correa Alves winnen, Handgraaf CUP-kampioen

03-12-2017

Arjan Veltens en Ruben Correa Alves hebben de races op het Le Mans Bugatti circuit gewonnen. Stijn Handgraaf is de nieuwe kampioen in de Cup klasse.

 

In de onverwachte natte kwalificatie was het Arjan Veltens die met een snel eerste rondje de pole pakte voor race 1. Het zou de opmaak zijn voor een oppermachtige race van Veltens die makkelijk kon wegrijden van de concurrentie. Teamgenoot Correa Alves kende een moeizamere race die lang onder druk stond van Lennart Lippens. Waarbij een achterblijver er uiteindelijk voor zorgde dat Correa Alves zijn tweede plek verloor aan Lippens. Later spinde Correa Alves ook nog en viel zo terug naar de 5e plek. Handgraaf profiteerde en kon zo zijn 3e podium op rij bijschrijven.

 

De regen maakte plaats voor de zon met Bart Bosschieter en Pascal de Birk op de eerste startrij. Walther Berk en Ruben Correa Alves schoten uit de startblokken en binnen een ronde kwamen zij aan de leiding. Wat volgde was een mooi gevecht om de leiding die uiteindelijk door Correa Alves werd gewonnen. Winnaar van race 1 Arjan Veltens, kende eveneens een prima openingsfase en lag al vrij snel 3e. Een gewaagde inhaalactie buitenom op Berk bezegelde de volgende 1-2 van Scuderia Leone. Berk completeerde het podium.

 

De seizoensfinale is over twee weken op Circuit Zandvoort.

terug
Race mee
rF2 Server info