ca2736fe7a_gt.png

Van Dooren wint direct bij rentree

02-11-2017

Tweevoudig GT kampioen Kevin van Dooren kwam vanavond voor het eerst dit seizoen in actie in het 2017-II GT kampioenschap. Hij won direct zowel de kwalificatie- als de hoofdrace. 

 

Jacobs kon kortstondig de leiding overnemen van Van Dooren bij de kwalificatierace, maar het was een kwestie van tijd voordat de opvallend gekleurde Corvette brigade ogenschijnlijk gemakkelijk een 1-2 scoorden. Hoogterp werd tweede, voor Jacobs en Van Dijk. 

 

De hoofdrace kende een tactisch interessante wedstrijd, waarbij Beelen in de openingsfase een spin meemaakte, maar zich knap naar voren kon vechten. Van Dooren reed lang door en maakte zijn benodigde pitstop met nog 13 minuten te gaan. 

 

Hoogterp en Jacobs reden op de plekken daarachter en zaten de gehele race dicht bij elkaar, ook na de pitstop vlak voor het halverwegepunt in de race. Die strijd werd echter in het voordeel van Jacobs beslist, vanwege een brandstoftekort bij Hoogterp, die daarmee in de slotronde ver terugviel. Jacobs eindige als tweede, voor Beelen, Capellen en Bakker. 

 

Over twee weken de volgende, op het circuit van COTA.

terug
Race mee
rF2 Server info