2f17b110f0_-radical.png

Veltens pakt dubbel en doet goede zaken in het kampioenschap

26-10-2017

Arjan Veltens heeft beide races op het circuit van Zandvoort gewonnen en breidt hier mee zijn voorsprong in het kampioenschap uit.

 

De 5e ronde van het Radical kampioenschap vond plaats op het circuit van Zandvoort. De pole was verassend voor Ruben Correa Alves. Lang kon hij er echter niet van genieten, want een slechte start zorgde ervoor dat hij terugviel naar de 3e plaats. Veltens nam de leiding voor de Jong en Correa Alves. De top 3 reed weg van de rest van het veld en er ontstond een mooi gevecht om de leiding van de wedstrijd. De Jong probeerde een aanval aan de buitenkant in de Tarzanbocht en daar profiteerde Correa Alves van. Ondanks dat de top 3 binnen een seconde van elkaar bleef, veranderde er niets meer en pakte Veltens zo zijn 4e overwinning van het seizoen.

 

Met de top 8 omgedraaid voor race twee was het gastrijder Yoeri Gijsen die van pole mocht vertrekken. Veltens en De Jong waren goed weg en schoven al snel door naar de top 5. William Geuze die al snel de leiding overnam kon vrij weinig doen ten opzichten van het tempo van Veltens en De Jong. En niet veel later reed de top 3 van race 1 weer bij elkaar. Ook nu bleef het beperkt tot slipstream gevechten en veranderde er uiteindelijk niets meer.

 

Veltens met de dubbel en doet zo goede zaken in het kampioenschap. De volgende race is op het circuit van Brands Hatch.

terug
Race mee
rF2 Server info