ca2736fe7a_gt.png

Hoogterp wint natte wedstrijd in Spa-Francorchamps

19-10-2017

Ronde nummer 5 in het GT Kampioenschap werd verreden op het natte circuit van Spa-Francorchamps, heel veel regenval viel er in de voorbereidingen, maar op de race-avond bleef het bij 'een stevige bui' aan het begin van de race, waarbij de baan geleidelijk opdroogde. 


Hoogterp voelde zich als een vis in het water, met overwinningen in zowel de sprint- als de hoofdrace. Bij de eerste wedstrijd van de avond, was het de sprint richting Les Combes die in het voordeel van de HID rijder beslecht werd, meer topsnelheid zorgde voor een overname voor de leiding in de wedstrijd. Beelen eindigde als tweede en deed prima zaken voor het kampioenschap en René de Ruijter completeerde het podium.


De hoofdrace kende een zelfde verloop qua weer, iets natter in de openingsfase waarbij er direct de nodigde incidenten waren bij het aanremmen van de eerste bocht. Beelen viel terug in die beginfase en kwam in contact met Huisers, waarna de kampioenschapsleider een extra stop moest maken. Uiteindelijk vocht Beelen zich sterk terug naar een zesde positie. 


Het was weer een tactisch interessante wedstrijd, waarbij gastrijder Veltens er voor koos om geen bandenstop te maken, dit triggerde een kettingreactie waarbij zowel Jacobs als Hoogterp ook zonder bandenstop de race wilden uitrijden. Hoogterp won, voor Veltens en Jacobs. René de Ruijter kwam in de slotfase nog rap dichterbij na een stop op intermediates, en eindigde als vierde, Van Dijk op vijf, voor de kampioenschapsleider Beelen.


Over 2 weken de volgende, dan op het circuit van Silverstone. 

terug
Race mee
rF2 Server info