578f509360_nk-clio.png

De Jong loopt marginaal uit op Brands Hatch

15-10-2017

Robin de Jong is welgeteld één puntje uitgelopen op Pieter Brandsma in het Clio-treffen op Brands Hatch. De GNCR-coureur won de eerste race, maar zag Brandsma opnieuw punten goedmaken in race 2. De zege in die tweede race ging naar Arjan Veltens.

 

Pole, snelste ronde en overwinning. Als Robin de Jong dit seizoen op vooraan start, is er geen houden aan. En zo won de kampioenschapsleider ogenschijnlijk op het gemakje de eerste race op Brands Hatch, voor Brandsma en Veltens. Het vuiltje aan de lucht zat voor De Jong in race 2, waar hij in het verkeer meer dan eens zijn meerdere moest erkennen in Brandsma.

 

Allereerst was de tweede race de race van Arjan Veltens. Vanaf de start gingen GNCR-teamgenoten Lars Koldeweij en Mark de Vries samen aan de leiding, maar Veltens hengelde ze onverbiddelijk binnen, pakte ze één voor één bij de lurven en won. Achter hem was de strijd om het kampioenschap bijzonder interessant. Struikelblok voor zowel Brandsma als De Jong, was Ivo Pakvis. De teamgenoot van Brandsma verkocht zijn huid duur en zag initeel zowel zijn Friese teammaat als De Jong de tanden stukbijten op zijn blauw/oranje Clio. Naarmate de race vorderde werd de druk groter, maar toen De Jong na een mislukte actie op Pakvis een tik kreeg van Joost van der Stoep, zag Brandsma zijn kans schoon. Hij verschalkte Pakvis voor plaats vier, terwijl De Jong bleef hangen op P6.

 

De Jong won dit seizoen altijd de eerste race van het weekend, maar komt in de tweede race regelmatig tekort ten opzichte van Brandsma. Het kan nog alle kanten op, met nog twee races te gaan in het NK simracen. De pauze tussen nu en de race in Assen is aanzienlijk; zes weken zullen we moeten wachten totdat dit gevecht wordt hervat.

terug
Race mee
rF2 Server info