2f17b110f0_-radical.png

Jacobs pakt dubbel op Oschersleben

12-10-2017

Ronde 4 van de Radicals vond plaats op het circuit van Oschersleben. Tot op heden was het Arjan Veltens die er vandoor ging met de pole position, maar dit keer was het Niek Jacobs die met een spectaculaire ronde de concurrentie het nakijken gaf.

 

24 auto's stonden er aan de start voor race 1 en de eerste ronde verliep zonder problemen. Dat inhalen lastig is op dit circuit werd al vrij snel duidelijk aangezien zo goed als iedereen zijn plekje wist te behouden. Jacobs dicteerde het tempo en kampioenschapsleider Veltens kon niet meer doen dan volgen. Jacobs won en pakte hiermee zijn eerste overwinning van het seizoen. Veltens werd tweede voor Kevin Heijnen.

 

Race twee begon met William Geuze op de pole position, maar er waren direct problemen voor Tom Schenkels op P3. Zijn wagen kwam niet van zijn plek en hij zag zo een goede uitgangspositie in rook op gaan. Ruben Correa Alves maakte een goede start en nam de leiding over van William Geuze, die later nog verder zou terugzakken. Dit zorgde ervoor dat het Scuderia Leone team de plekken 1 tot en met 4 in handen had. Een aantal rondes later maakte Kevin Heijnen een klein foutje bij het op komen van het achterste rechtestuk en daar profiteerde de Jong van. Aan de kop van het veld waren Correa Alves en Veltens druk met elkaar in gevecht. Beide heren gingen er zelfs van af in bocht twee, waar de Jong van probeerde te profiteren. Een ronde later ging het mis toen er licht contact was tussen de Jong en Veltens in bocht 3, waarbij Veltens bijna de controle verloor over zijn auto en veel plekken verloor. Jacobs had een mindere openingsfase maar had zich inmiddels opgewekt naar de 3e plek in de race en voerde de druk bij de Jong en Correa Alves op. Jacobs pakte de Jong voor P2 en probeerde het een ronde later bij Correa Alves, maar dat ging wat minder soepel. Waardoor er een kettingreactie ontstond en Heijnen de Jong achterstevoren tikte. Maar daar eindigde het niet, want Jacobs probeerde het nogmaals, dit keer buitenom in de laatste bocht en slaagde. Jacobs pakte hiermee zijn tweede overwinning van de avond, voor Correa Alves en Heijnen.

 

terug
Race mee
rF2 Server info