Notulen Algemene Ledenvergadering [20 oktober 2020]

Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1285
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

Notulen Algemene Ledenvergadering [20 oktober 2020]

Bericht door SRVN » 25 nov 2020, 14:59

[b]40 leden aanwezig[/b]
De SRVN ALV start om 19:30 uur en er zijn 40 leden aanwezig. De bestuursleden stellen zich voor en voorzitter René Hoogterp geeft een kort verslag vanuit het bestuur. SRVN merkt vrij weinig van de ‘corona crisis’ sterker nog het gaat erg goed qua aanmeldingen. Er wordt gevraagd aan de aanwezige leden wat zij merken van de samenwerking met de KNAF. De algehele tendens is dat de leden weinig merken van deze samenwerking. Er worden vragen gesteld over wat de verwachtingen waren vanuit de KNAF en SRVN. Er waren geen verwachtingen op lange termijn en er wordt vanuit het bestuur aan de leden gevraagd wat zij graag willen zien in deze samenwerking.
[b]
Grote vorderingen met de website[/b]
De nieuwe portal staat en we bedanken André Geuze voor het harde werk om dit te realiseren. Het resultaat van deze portal zorgt ervoor dat het verwerken van de inschrijvingen een stuk sneller gaat. Het volgende doel is om de portal verder uit te breiden en meer functionaliteiten te geven. Daarnaast is het een doel om de frontpage meer te vullen. We willen graag een redactiecommissie in het leven roepen die verantwoordelijk wordt voor het vullen van de site met content. Er wordt een oproep gedaan aan de leden of zij hieraan willen mee werken.

Ondertussen zijn Robert Bults en André Geuze aan het onderzoeken of de portal en het forum naar elkaar toe kunnen worden gebracht, zodat er straks nog maar 1 account hoeft worden gebruikt voor de portal en het forum.

[b]Begroting 2021 [/b]
René geeft het woord aan de penningmeester Lars Koldeweij. In de begroting van 2021 gaan we uit van een ledenaantal van 200. Er is een ALV met prijsuitreiking begroot van €840,00, waarmee we er vanuit gaan dat we deze in 2021 weer kunnen doen. Deze ALV is er niet geweest in 2020 en we gaan kijken naar de mogelijkheden of we wellicht de bekers kunnen opsturen naar de leden. We hebben op dit moment 248 betalende leden. Het bestuur presenteert het plan om een vrijwilligersvergoeding te geven aan de leden binnen diverse commissies. Er wordt €400,00 begroot om een kleine tegemoetkoming te doen aan de vrijwilligers die speciaal content moeten aanschaffen om hun taken binnen deze commissies te kunnen doen. Het gaat om een bedrag van €20,00 per persoon. Alle aanwezige leden zijn het hiermee eens en geven aan dat het zelfs wel wat meer mag zijn.

[b]Stemronde nieuwe penningmeester[/b]
Er zijn geen aanmeldingen binnengekomen voor de functie van penningmeester. Lars heeft aangegeven hiermee door te willen gaan en verlengt daarmee zijn termijn.

[b]Verslag vanuit de racecommissie:[/b]
René geeft het woord aan William Geuze namens de RC. Er zijn wijzigingen doorgevoerd in het ARR 2020-2. Het strafpuntensysteem is aangepast, strafpunten lopen nu door in de seizoenen. Dit omdat de RC het moeilijk vond om mensen te bestraffen in de laatste races van het seizoen omdat iedereen toch weer op 0 begon in het nieuwe seizoen. Doelstellingen zijn het promoten van netjes/sportief rijden, ook in de laatste race. Daarnaast hoopt de RC dat leden nu meer deelnemen aan evenementen om zo van de strafpunten af te komen. William gaat in op de vraag vanuit de leden of de RC het niet te druk heeft om al deze protesten te behandelen. William geeft aan dat dit niet het geval is en roept de leden op om vooral een protest in te sturen als er iets is, aangezien de RC daar juist voor bedoeld is. Er wordt een oproep gedaan aan de leden om zich aan te melden als vrijwilliger voor de RC. De bezetting is wat krap op dit moment.

[b]Verslag vanuit de KC:[/b]
Er wordt uitgelegd hoe de raceklasses op dit moment worden gerangschikt. De F4 is neergezet als instapklasse, gevolgd door de DTCC en de GT. De F3 is de topklasse binnen SRVN.

[b]Verslag vanuit het modteam:[/b]
René geeft het woord aan Jeroen Huisers namens het modteam. Er zijn wat onduidelijkheden over de templates en Jeroen vraagt aan de leden of zij deze vragen naar hem kunnen mailen. Om zo meer inzicht te krijgen over de eventuele problemen met het inleveren van deze templates. Het modteam merkt dat sommige leden de ingezonden templates niet goed controleren en dit zorgt voor de nodige vertraging bij het maken van de mods. Er wordt een oproep gedaan aan de leden om hier beter op te letten. Jeroen geeft aan een tutorial te willen maken om dit beter in kaart te brengen en vraagt aan de leden of zij input kunnen geven wat er allemaal in deze tutorial moet komen.

[b]Verslag vanuit serverbeheer:[/b]
Martijn Huisers doet verslag namens de serverbeheerders. Dit seizoen werken we voor het eerst met workshop items op Steam. De links naar deze items zijn te vinden op het forum in het paddock. Je kunt pas rijden op de server als je bent geabonneerd op deze workshop items. Martijn vraagt hoe de leden dit tot nu toe ervaren en die geven aan dat het goed werkt.

[b]Livestream:[/b]
We komen mensen te kort om een livestream te verzorgen voor elke raceklasse. Op dit moment kunnen we geen verslag doen van de F4 klasse omdat er niet genoeg streamers zijn. We vinden dit erg jammer en het is de ambitie om in 2021 voor elke raceklasse een livestream te hebben. Een aantal van de aanwezige leden geeft aan bereid te zijn om hierbij te komen helpen. Daarnaast wordt er een suggestie gedaan om de streamlink eerder aan te maken om zo meer kijkers naar de livestream te krijgen.

[b]Evenementen:[/b]
De doelstelling om dit jaar 4 endurance evenementen te doen, gaan we helaas niet kunnen bewerkstelligen. De late start van het GT3 kampioenschap geeft ons onvoldoende marge om dit in te kunnen plannen. Het doel is om in 2021 wel 4 endurance evenementen te gaan doen. Naast deze evenementen is er ook een plan om de Race of Champions weer terug te brengen in 2021.

Hierna is het officiële gedeelte vanuit het bestuur en de commissies afgerond en wordt er een rondvraag gedaan. Er wordt gevraagd of we een kartevenement kunnen doen in rFactor 2. Daarnaast zijn er ideeën voor een 5e kampioenschap op een andere dag dan de zondag of donderdag. Er wordt gesproken over een eventuele vervanger voor de F3, dit met het oog op de lagere inschrijvingen in deze klasse. De conclusie is dat er weinig ‘snelle’ openwheelers zijn binnen rFactor 2. De Formule Renault 3.5 heeft een kleine update gehad en wordt overwogen. Er wordt een suggestie gedaan om met de NASCAR een Daytona 500 te doen aan het begin van het jaar.

De vergadering is hierna afgelopen, iedereen wordt bedankt voor hun aanwezigheid.Plaats reactie

Terug naar “Update vanuit het bestuur”