Notulen Algemene Ledenvergadering [06 april 2020]

Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1285
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

Notulen Algemene Ledenvergadering [06 april 2020]

Bericht door SRVN » 11 mei 2020, 14:51

René Hoogterp opent de vergadering. Er is een ruime aanwezigheid bij deze eerste virtuele versie van de Algemene Ledenvergadering.

Heldere lijnen bestuur/commissies:
Uitleg over de commissies en taken. Elke commissie heeft een aanspreekpunt om zo beter te stroomlijnen en geen frictie meer te hebben tussen de verschillende commissies. Waar we achter kwamen bij het vormgeven van het seizoen 2020-I.

One time events:
Minder evenementen, maar juist meer grotere evenement zoals de 2.5 van Daytona afgelopen januari.

Bekendmaking 8e editie SRVN 500. Op 21 juni.
Er wordt getest met een nieuwe Indycar mod. Er wordt gevraagd naar de eerste bevindingen van de leden. Er zijn vragen over de halo/aeroscreen die misschien voor problemen kunnen zorgen qua zicht. Vraagtekens over de template? Schijnt lastig te zijn qua painten.

Website ambitie deel 15:
Rene met zijn gebruikelijke update over de nieuwe website. Het is op dit moment voor een nieuweling ontzettend lastig om zich in te schrijven bij srvn. Andre Geuze is druk bezig geweest met het bouwen van een heldere en gebruiksvriendelijke portal. Waaronder een iDeal betalingsmogelijkheid om het zo makkelijker te maken om contributie te betalen en je in te schrijven bij srvn.

Pagina om je in te schrijven voor de kampioenschappen. Team manager kan hier eenvoudig een team inschrijven met rijders. Deelnemers moeten zich ook aanmelden voor de race.

Vraag van Onno: Skins toevoegen via deze portal? Uiteindelijk zal alles via dit systeem verlopen.

Doel is om dit systeem voor komend seizoen te gebruiken (2020-II)

Socials:
Een gestage groei op ons Facebook kanaal, de groei is gestaag maar we moeten hier meer mee gaan doen. We plaatsen alleen maar de raceverslagen en aankondigen van de livestreams. Vraag aan de leden wat we hier meer mee kunnen doen.

Instagram:
Rene de Ruijter en Ruben Schenkel houden de srvn instagram bij. 16 nieuwe volgers sinds de vorige ALV. 85 berichten, 123 volgers.

Merchandising:
SRVN T-shirt. Er is een heus SRVN shirt, nu te bestellen. Via Andy Maassen is dit mogelijk gemaakt.

Financieel verslag:
Rene geeft het woord aan Lars voor het financiële verslag. Op 6 april: 35 nieuwe leden bij srvn, 13 geactiveerde leden. Meer nieuwe leden dan normaal, kan te maken hebben met het feit dat we allemaal thuis moeten blijven. 25 nieuwe leden in maart dit jaar tegenover 8 nieuwe leden in maart vorig jaar.

Resultaten 2019:

In 2019 hadden we veel minder promotie kosten dan in 2018. Dit had te maken met de Jumbo Racedagen waarbij de onkosten van de leden die hierbij hielpen werden vergoed. Minder kosten aan bekers aangezien we niet meer voor iedereen bekers bestellen en we van te voren vragen of je die komt ophalen tijdens de meeting.

Balans:
Kort gezegd ziet het er allemaal positief en gezond uit. Zo goed dat we wellicht moeten kijken of we meer kunnen investeren en het geld kunnen gebruiken dat we ‘over’ hebben.

Kascommissie:
Robert Bults en Bart Bosschieter. Kascontrole akkoord. Vraag aan de leden wie er de kascontrole voor komend jaar.

Stemronde nieuwe bestuursleden:

Stemronde voor de functie algemeen bestuurslid binnen onze vereniging. Twee aanmeldingen: Edward Hoekstra en Jeroen Huisers. Om wat werk te verdelen is er besloten om beide heren toe te laten binnen het bestuur. René vraagt of iemand hier op tegen is. Niemand is hier op tegen. Thierry van der Heijden neemt hiermee afscheid als bestuurslid en wordt bedankt voor zijn inzet. Een virtuele applaus van de leden op TeamSpeak.

Race commissie:
Rene geeft het woord aan Lennart namens de racecommissie. Sinds de laatste ALV hebben Jeroen Huisers en René de Ruijter zich toegevoegd aan de RC. Lennart geeft een korte omschrijving van de taken van de RC. ARR bijwerken, Protestbehandeling, Uitslagen en standen bijwerken incl protestuitslagen, aanvullen infotopics met briefings, Aan- en afmeldingtopics bijhouden.

Dingen die de RC is opgevallen. Niet-rookies die zich aanmelden als gastrijder, dit is sinds 2019 is alleen nog maar voor rookies en aspirant leden. Hier is nog onduidelijkheid over binnen de leden. Opvallend: meer straffen uitgedeeld aan mensen die zijn gespind en de auto laten doorrollen en zo een gevaarlijke situatie veroorzaken. Vraag RC aan de leden om hier meer op te letten. Positief is dat er steeds minder ‘niet-afmelders’ zijn dan de voorgaande seizoenen.

Kampioenschap Commissie:
Verslag van Rene. SRVN heeft op dit moment 4 kampioenschappen met een verschillende ‘moeilijkheidsgraad.’ F4 is een goede auto voor beginners, vanwege de fixed setup. Vraag aan de leden om alvast na te denken over het komende seizoen. Waar we graag gebruik willen blijven maken van kampioenschappen die niet teveel op elkaar lijken.

Livestreams:
19,5k views, 860 subs (75 meer sinds de vorige ALV) er wordt ook meer gekeken naar de livestreams. Rene geeft het woord aan Dennis namens de livestreamers. Er is een planner gemaakt voor de livestreamers om te zien wie er welke livestream doet. Door en te kort aan mensen hebben we helaas geen livestream van de F4. Dennis doet een oproep om te vragen of er mensen zijn die dit graag willen doen. Martijn vraagt of het moeilijker is om mensen te vinden die het beeld willen doen of dat commentatoren het lastigst is. Doel is om het wat overzichtelijker te maken hoe je kan livestreamen.

Wedstrijdleiding:
Martijn geeft een update vanuit de wedstrijdleiding. De wedstrijdleiding bestaat uit: Edward Hoekstra, Jos van der Sterren, Jeroen Huisers, Roland den Hollander en Martijn Huisers. Dit gaat op dit moment goed.

Serverbeheer:
Dit jaar gaan we de server vervangen. We willen de kwaliteit van SRVN waarborgen en na 3 jaar is het tijd om deze te voorzien van een update. Hier hebben we budget voor en dit willen we hier graag voor gebruiken. Sinds dit seizoen maken we gebruik van een trainingsserver en een raceserver. Dit is gedaan om te voorkomen dat de server in een testday modus zit tijdens een racedag. Een vraag aan de leden om niet in de server te blijven zitten als je klaar bent met rijden.

Mod-team:
Martijn en Jeroen zijn hier voornamelijk mee bezig. Jeroen houdt zich bezig met de auto’s, Martijn met de circuits. Oproep aan de leden om goed te checken of je skin goed is voordat je die inlevert. Mod-team is lang bezig om alles aan te passen om het goed te krijgen voor de mod. We zijn druk bezig om meer circuits compatible te maken voor de maatstaven van SRVN. Vraag of dit kan worden gedocumenteerd zodat meer mensen dit kunnen doen.

Discussie:
Nieuwe kampioenschappen? SRVN heeft de voorkeur om met officiële content van S397 te werken. Wens is om een goede toerwagen mod te vinden. 2.4 van Le Mans doen, en daarop inhakend is het misschien een leuk idee om de SRVN triple crown te organiseren.

Suggestie om cockpitview te forceren binnen de vereniging. Een poll maken voor de SRVN 500. Vraag of we de SRVN 500 weer open maken voor iedereen, dus ook niet SRVN leden.

Stemronde:
Niemand is tegen de SRVN 500 alleen open te stellen voor leden.

Pieter vraagt of er een ondergrens is qua leeftijd om mee te mogen doen. René geeft aan dat dit niet het geval is.

De vergadering wordt gesloten, iedereen wordt bedankt voor hun aanwezigheid.Plaats reactie

Terug naar “Update vanuit het bestuur”