Notulen Algemene Ledenvergadering [19-04-2021]

Gebruikersavatar
SRVN
Berichten: 1285
Lid geworden op: 10 sep 2011, 23:50

Notulen Algemene Ledenvergadering [19-04-2021]

Bericht door SRVN » 06 jul 2021, 20:09

Notulen ALV 19-04-2021

René Hoogterp opent de vergadering. De 3e virtuele ALV, hopelijk is dit dan de wel de laatste op deze manier.

Een verslag vanuit het bestuur, een terugblik op 2020. Simracen is booming geworden vanwege het feit dat iedereen thuiszit. SRVN bestaat in 2021 ook 10 jaar en daar zijn we uiteraard erg trots op. In 2021 is er ook een nieuwe huisstijl, een nieuw logo en daar bijhorende huisstijl elementen. Oproep aan de leden om na te denken over leuke dingen die we kunnen doen om het 10 jarig bestaan te vieren. Een nieuwe opzet van de kampioenschappen met splits, iedereen kan nu racen zonder dat we een reservelijst hebben. En de welbekende oproep aan de leden om zich aan te sluiten bij de verschillende commissies. We blijven mensen nodig hebben.

Website:
Een update hoe het met de website gaat. De nieuwe MijnSRVN omgeving is goed geïmplementeerd en de dank gaat uit naar Andre Geuze die dit allemaal heeft gebouwd. We willen deze portal gaan uitbreiden en zoveel mogelijk informatie die nu op het forum staat in de portal te krijgen. We hopen dit na de zomer voor elkaar te krijgen. We zijn bezig met een SRVN discord, die open is voor alle leden. Dit om makkelijker te kunnen schakelen en communiceren met de leden ter vervanging van het forum. Daarnaast zoeken we naar een redactieteam die zich wil gaan inzetten om de frontpage te vullen met content. We kunnen veel meer met de website dan dat we nu doen, dus meld je vooral aan!

Financieel verslag 2020:
Rene geeft het woord aan Lars Koldeweij voor het financieel verslag 2020. We hebben een toename van leden waardoor we meer opbrengsten hebben dan voorgaande jaren. Het meeste dat we ooit hebben gehad. De kosten zijn wat gestegen, dit heeft te maken met Mollie waardoor mensen via de portal kunnen internetbankieren. Ook diverse softwarelicenties ter beveiliging en andere zaken zijn kosten voor gemaakt. Daarentegen hebben we geen kosten gehad voor de ALV. Robert Bults en Tom Klaver hebben de kascommissie voor hun rekening genomen. Deze is akkoord bevonden. Het totale vermogen van de vereniging bedraagt per jaareinde 2020 10.359,-

Verslagen vanuit de commissies:
René geeft het woord aan Lennart Lippens van de racecommissie. Lennart stelt de leden van de RC voor bestaande uit Albert van Mourik, Jeroen Huisers, Lennart Lippens, Maarten de Jong en William Geuze. Een korte uitleg wat de RC doet. De RC stelt het Algemeen Race Regelement op. De protesten die worden ingediend worden behandeld en de standen en uitslagen worden beheerd. In 2021 hebben we geen gastrijders meer. Strafpunten tijdens het seizoen worden meegenomen naar het volgende seizoen binnen dezelfde categorie. De punten blijven 10 deelgenomen evenementen staan. Sinds dit seizoen hebben we meerdere splits en promotie/degradatie momenten op basis van de stand in het kampioenschap na twee evenementen. Geen gridstraffen meer, er worden participatiepunten afgetrokken. Het regelement kan tijdens het seizoen worden aangepast, maar dit zullen nooit grote wijzigingen zijn die te maken hebben met de regels omtrent de races. In de portal kun je straks zien hoeveel strafpunten je hebt. Oproep aan de leden om te helpen bij de RC. Er zijn meer mensen nodig.

Kampioenschapscommissie:
Martijn Huisers voert het woord namens de KC. De KC bestaat uit Arjan Veltens, Ruben Correa Alves en Martijn Huisers. Er wordt feedback gevraagd wat de leden van de splits vinden. Het plan is om in de zomer door te gaan met racen. SRVN 2021-2. We doen een iets korter seizoen met de Alpine en de F4. Daarnaast een 3e kampioenschap om met de NASCAR op ovals te rijden. De opkomst van de clubavonden is teleurstellend. Martijn vraagt om feedback van de leden wat we hiermee moeten doen. Het is op dit moment zonde van de tijd om het te organiseren. Er wordt gevraagd wat we nog gaan doen met de Endurance races. Vanwege het volle programma is het wat lastig om dit goed in te plannen. Maar de doelstelling om 4 endurance races te doen blijft staan.

Modteam:
René geeft het woord aan Jeroen Huisers voor een verslag vanuit het modteam. Vanaf dit seizoen is het mogelijk om eigen startschilden te ontwikkelen. Dit is een positieve ontwikkeling, want er zijn minder aanpassingen nodig aan de template nu de leden dit zelf kunnen doen.

Livestream:
Nieuwe huisstijl voor de livestream op basis van het nieuwe logo. Ondanks de halvering van het aantal kampioenschappen zijn we nog steeds op zoek naar leden die zich willen toevoegen aan het livestream team.

Verkiezing positie voorzitter:
René Hoogterp heeft aangegeven graag door te gaan in deze functie. Er zijn geen kandidaten binnengekomen die dit willen doen. Er wordt akkoord gegeven dat René hiermee verder gaat.

Stemronde nieuwe Huishoudelijk Reglement:
Toevoeging van het AVG gedeelte. Het HR is opgeschoond en weer up to date gemaakt. Er zijn vragen binnengekomen hoe de data wordt beschermd wat betreft de gegevens. In het verleden wat het een Google docs document waar die gegevens werden bewaard. Nu wordt het beveiligd in de website waar niemand verder bij kan. Daarnaast worden er minder gegevens gevraagd aan leden die zich aanmelden. Verder zijn er geen opmerkingen op het HR en kunnen we deze plaatsen.

Discussie:
Contributie. Het idee is om wat groter uit te pakken met de ALV wanneer dit weer mogelijk is. Het doel is niet om zoveel mogelijk geld op de bankrekening te hebben. Het geld moet terug naar de leden. Walther vraagt of we wellicht wat meer kunnen doen met liveracers en of we hier een licentie voor kunnen afsluiten. Martijn gaat contact zoeken met liveracers wat mogelijkheden zijn met meerdere servers en de kosten hiervan.

Vrijwilligersvergoeding. Vraag aan de leden wat zij ervan vinden als de commissies een financiële vergoeding krijgen voor het werk dat zij doen. Het idee om de contributie bijvoorbeeld te verhogen naar 30 euro om zo de kwaliteit te waarborgen van srvn. Livestreamers en server beheerders moeten content aanschaffen waar ze nooit gebruik van gaan maken. De vraag is of het bestuur hier een plan voor mag gaan maken om die te presenteren bij de volgende ALV.

Kampioenschappen:
De slipstream in de GT3’s is erg slecht, wat inhalen erg lastig maakt. De splits worden erg positief ontvangen. Het is op dit moment echter wel vrij makkelijk om vanuit split 3 naar split 1 te promoveren. Ook zijn er wat vragen over de punten die worden gescoord in de verschillende splits. Over het algemeen wordt het goed ontvangen.

Vraag om de endurance prioriteit te geven en plek zoeken op de kalender. Het is niet gewenst om de endurance races tijdens de lopende kampioenschappen. Voorstel is om in het zomerseizoen één kampioenschap te doen (Alpine), en de SRVN500 en minstens één Enduro race in de zomermaanden te organiseren.Plaats reactie

Terug naar “Update vanuit het bestuur”