Jansen en Mateman winnen op Virginia International Raceway



Jansen en Mateman winnen op Virginia International Raceway


Jansen die al 4 races wist te winnen was wederom snel en pakte de pole position voor race 1. Het werd geen gemakkelijke race voor Jansen die de hele race Verzijl en Cornelis in zijn spiegels zag, maar Jansen bleef koel en pakte uiteindelijk zijn 5e overwinning in evenveel races. En nam, mede door de afwezigheid van Pascal de Birk, de leiding over in het kampioenschap. Cornelis werd net zoals op Road Atlanta 2e, voor Lennart Lippens.

 

Was de eerste race een redelijke tamme wedstrijd, dat was toch wel anders voor race 2. Hoogepunt van de wedstrijd was de dubbele inhaalactie van Roy Verzijl die eerst Bontenbal aan de buitenkant inhaalde en in 1 vloeiende beweging ook nog Twan Capellen wist te verschalken en zo de tweede plaats overnam. Mateman kon door de gevechten een voorsprong opbouwen en hield die vervolgens vast. Cornelis die een sterke inhaalrace kende moest genoegen nemen met wederom een 2e plek. Mateman won, voor het eerst sinds het Indycar kampioenschap in 2016. Bontenbal pakte het laatste podium plekje. Door de overwinning van Mateman kwam er ook een einde aan de indrukwekkende zegereeks van Bart Jansen, die bleef steken op plek 7.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...