Van de Vin kampioen na overwinning in eerste race



Van de Vin kampioen na overwinning in eerste race


Van de Vin die de laatste ronde van het F2000 kampioenschap van pole mocht aanvangen kreeg het niet cadeau. Ruben Corre Alves zette hem flink onder druk, maar Van de Vin hield stand en kon door zijn overwinning niet meer worden achterhaald. Correa Alves viel de in slotfase terug naar plek 4, mede door een motor die begon te roken en hier profiteerden concurrenten Lippens en Hagedoorn van. Laatsgenoemde mochten Van de Vin vergezelen op het podium.

 

Twan Capellen eindigde als 8e in race 1 en mocht zo de tweede race van pole vertrekken. Lang kon hij er niet van genieten, want Walther Berk en Correa Alves pakte zijn plek over bij het ingaan van bocht 1. Berk kende een prima race en wist de druk van Correa Alves te weerstaan om zo zijn eerste race van het seizoen te winnen. Lippens kende een ongelukkige race na contact met Capellen bij het ingaan van de laatste bocht en viel hiermee van het eindpodium. Berk won voor Correa Alves en Hagedoorn, waarmee beide teamgenoten gelijk eindigde in punten en de twee overwinningen van Correa Alves de doorslag geven en hij zo tweede wordt en Hagedoorn derde.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...