9f70865c48_algemeen.jpg

Evenementen in 2018

02-01-2018
1d38b321dc_21685758846_521a1e44f0_o.png

Afgelopen donderdag werd Hong Kong onveilig gemaakt door SRVN-leden in Formule E-bolides – de eerste in een serie evenementen tijdens de winterstop. In dit artikel een vooruitblik op wat 2018 te bieden heeft buiten de competitieseizoenen om.

 

Werkgroep

Tijdens de afgelopen ALV kondigde het bestuur aan meer evenementen te willen organiseren in 2018 en werd er een oproep gedaan aan leden om zich aan te sluiten bij een denktank die daaraan invulling mocht geven. Daaruit ontstond de evenementenwerkgroep die afgelopen maand aan de slag is gegaan.

 

Winterstop

De eerste taak van de werkgroep was het ontwerpen van evenement voor de winterstop. Een klein evenement met Studio 397’s meest recente uitbreiding – de Formule E – was daar het eerste product van. Er staan nog drie andere evenementen op het programma voordat SRVN zich stort in de voorjaarskampioenschappen (2018-I). Deze zijn:

 

Het Nieuwjaarstoernooi dat op zondag 7 januari verreden zal worden. De details voor dit evenement worden dinsdagavond vastgelegd en aangekondigd.

 

Op zondag 21 januari staat een serie korte StockCar-races op het programma. Er wordt dan gereden op een oval – een ongebruikelijk uitstapje op de SRVN-kalender dat tevens dient als proef voor een eventueel groter StockCar-evenement later dit jaar.

 

De winterstop wordt afgesloten met de SRVN Enduro – een groot evenement op de evenementenkalender. Deze wordt verreden met de Studio 397 GT3 Power Pack op zondag 11 februari en dient tevens als opwarmer voor het tweede NK-seizoen. Het voornemen is dit evenement jaarlijks terug te laten keren op de kalender.

 

Later in 2018

Tijdens 2018-I staan vooralsnog geen evenementen op het programma. Kort na het seizoen beginnen de voorbereidingen voor de jaarlijkse SRVN 500. Daarna is er weer ruimte voor evenementen om de zomerstop mee te vullen. De invulling daarvan is onderwerp van een later gesprek.

Wel wordt het idee van een jaarlijkse evenemententrofee uitgewerkt. De grote evenementen, zoals de SRVN 500 en de SRVN Enduro, zullen meetellen in de strijd om de evenemententrofee. Deelnemers die van start gaan in die evenementen scoren dan punten die meegaan in de totaalstand. De rijder met de meeste punten aan het einde van het kalenderjaar wint de trofee. Welke evenementen meetellen voor de trofee zal gaandeweg het jaar duidelijk worden.

 

We wensen jullie een sportief 2018 toe!


De evenementenwerkgroep: Albert van Mourik, Lennart Lippens, Marvin Juliam Amants, René Hoogterp, Ruben Correa Alves en Yoeri Gijsen

 

terug
Race mee
rF2 Server info