21f84f35f1_-f2000.png

Veltens prolongeert titel in F2000

17-12-2017

Arjan Veltens heeft zijn titel geprolongeerd in het F2000 kampioenschap en deed dat door beide races te winnen. Walther Berk en Lennart Lippens completeren het podium.

 

Vier rijders konden er voorafgaand aan het treffen op Zandvoort nog kampioen worden en Ruben Correa Alves deed goede zaken door pole te pakken voor race 1. Lang kon hij er niet van genieten, want een fout bij het uitkomen van de tarzanbocht zorgde voor een klap in de muur. En zo zag hij een overwinning en zijn tweede plek in het kampioenschap in rook opgaan. Veltens kreeg de leiding cadeau, maar moest er nog hard voor vechten met een getergde Walther Berk achter zich aan. Berk kreeg echter geen kans voor een aanval en Veltens kon in de slotfase wegrijden. Het werd nog wel spannend toen Veltens dacht dat hij al was gefinished, maar nog een ronde moest en het weer spannend werd. Veltens hield stand en pakte zo de titel in stijl. Berk werd tweede voor Lippens.

 

De laatste race van het seizoen was voor een groot gedeelte voor de eer en iedereen deed flink zijn best om er een mooie show van te maken. Giel de Haan pakte de leiding bij de start en stond lang onder druk. De hoofdrolspelers van race 1 waren al snel komen aansluiten en voerde druk goed op. Een foutje van Berk was genoeg voor Veltens om zijn auto er naast te zetten bij het ingaan van de chicane. Later pakte Veltens ook Twan Capellen die zich verremde in de Tarzanbocht en zo ver terugviel, en later was een remfout van Giel de Haan voldoende om de leiding over te nemen. Veltens won ook race twee, voor Lippens en Correa Alves.

terug
Race mee
rF2 Server info