ca2736fe7a_gt.png

Beelen kampioen, Doornbus CUP-kampioen

14-12-2017

Het laatste GT treffen van dit seizoen en tevens 'afscheidswedstrijd' van de huidige GT wagens werd verreden op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi. Bram Beelen begon dit slottreffen met een voorsprong van 23 punten voorsprong, alleen Niek Jacobs kon in theorie nog Beelen van de titel afhouden.


Het begon echter hectisch voor de kampioenschapsleider, na een tik aan de achterzijde van Ronald van Dijk, Beelen kon zich in de kwalificatierace terugvechten naar de vierde positie, achter Jeroen Huisers. Jacobs en Hoogterp leken niet de strijd met elkaar aan te gaan waardoor Jacobs de maximale punten scoorden in de kwalificatierace.


Bij de hoofdrace worden echter de grote punten verdeeld. Beelen reed de gehele race op de derde positie en hield dit vast tot aan de pitstops. Bij de stops kwamen Hoogterp en Jacobs naast elkaar het circuit op gereden, waarna er een klein contact was. Beide Ferrari's hadden lichte schade, maar Hoogterp kon wel naar de overwinning rijden, Beelen eindigde als tweede en pakt zo de titel, zijn eerste kampioenschap in de GT's sinds 2012.


Jesse Doornbus werd kampioen in de Roadworks-cup, nadat hij na het vorige treffen in Interlagos de leiding overnam van Ronald van Dijk.


Dit was het laatste GT treffen voordat het volgend seizoen omgezet wordt naar het NK GT3. Dat belooft een fantastisch kampioenschap te worden, in samenwerking met de KNAF. Houdt de website in de gaten voor de inschrijvingen! 

terug
Race mee
rF2 Server info