578f509360_nk-clio.png

De Jong eerste kampioen NK Simracen

10-12-2017

Robin de Jong is de eerste Nederlands kampioen simracen. Op het circuit van Spa-Francorchamps bezegelde de GNCR-coureur zijn titel met een overwinning en een derde plaats. Mark de Vries en Lars Koldeweij eindigden het kampioenschap als tweede en derde.

De Jong kende een historisch slechte kwalificatie in de Belgische Ardennen. Hij zette zijn Renault Clio op de derde startplaats, waar Serge Bakker op pole position stond. In de eerste race ontstond een almachtig gevecht om de leiding, waarin De Jong uiteindelijk toch weer naar de leiding wist te glippen. De man uit Breukelen behield die leiding en won voor Arjan Veltens en Mark de Vries.

Race twee ging van start met een GPUpdate-lockout op de eerste rij. Ivo Pakvis en Pieter Brandsma gingen als eerste de eerste ronden door, totdat Brandsma een gigantische crash beleefde in Blanchimont, na een optimistische actie van Bakker. Pakvis kon zijn leiding ook niet behouden; hij werd gepasseerd door Veltens en later van de baan getikt. Mark de Vries en Robin de Jong vergezelden winnaar Veltens op het podium.

De Jong eindigt met 1072 punten als kampioen, Mark de Vries eindigt als tweede, Lars Koldeweij als derde. Brandsma, tweede vóór de laatste race, valt van het podium.

terug
Race mee
rF2 Server info