ca2736fe7a_gt.png

Spektakelstuk in Interlagos

30-11-2017

De voorlaatste ronde van het GT Kampioenschap werd verreden op het circuit van Interlagos in Brazilië. Kevin van Dooren won beide wedstrijden, maar de strijd om het kampioenschap werd heviger dan ooit. Waarbij de nummers één en twee in de titelstrijd meer dan eens met elkaar in contact kwamen. 

 


De kwalificatierace kende een hectische start waarbij Bram Beelen en Niek Jacobs elkaar raakten in de eerste bochtencombinatie, waarbij Jacobs het grootste slachtoffer was en achteraan de wedstrijd eindigde en dus de hoofdrace vanaf die laatste startplaats moest aanvangen. Beelen eindigde uiteindelijk als tweede na een fraaie strijd met Hoogterp en de sterk rijdende Frank van Roon.

 


De 45-minuten durende hoofdrace werd gemakkelijk een prooi voor Kevin van Dooren, maar daarachter gebeurde genoeg. Dat begon al bij de start, waarbij Beelen slecht van zijn plek kwam en het veld als een harmonica in elkaar schoof, waarbij meerdere rijders een hachelijk moment kende nog voor het aanremmen van de eerste bocht. 

 


Wat volgde was een tactisch schouwspel, waarbij zowel Beelen en Jacobs zich naar voren moesten vechten, Jacobs ging relatief vroeg naar binnen en probeerde zo de undercut te pakken op de concurrenten. Beelen reageerde waardoor de kemphanen vlak achter elkaar op het circuit reden met nog zo'n 10 minuten te gaan in de wedstrijd. Een geweldige strijd volgde waarbij Beelen aan het langste eind trok.

 


Veel andere rijders reden een keurige wedstrijd, waaronder Jesse Doornbus, Berry Witman, Serge Bakker en Jan Feenstra. Witman reed lange tijd op de derde positie, mede vanwege het wegvallen van Hoogterp na een disconnect, maar na zijn pitstop viel hij terug naar de tiende positie, waar een top-6 klassering wel mogelijk leek. 
Jesse Doornbus kwam als tweede de pitstraat uit, met nog een kleine 8 seconden voorsprong op Beelen en hield het vol, en pakte daarmee zijn eerste podium van het seizoen, op gepaste afstand van Van Dooren. Beelen eindigde als derde en heeft met 1 hand de kampioenschapsbeker in bezit.

 

  
Over twee weken de seizoensafsluiter, op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi.

terug
Race mee
rF2 Server info