2f17b110f0_-radical.png

Veltens pakt titel in Radical klasse, Geuze CUP-kampioen

23-11-2017

Ronde zeven van het kampioenschap werd verreden op het circuit van Barber Motorsports Park, waarbij Arjan Veltens vanavond het kampioenschap kon veiligstellen.

Het begon voor de kampioenschapsleider zoals gepland: vanaf de pole, de Jong vanaf de tweede startplaats kwam uitermate slecht van zijn plek af, waardoor Correa Alves geen kant op kon. Even later in de openingsronde waren er nog enkele incidenten waarbij onder andere Thijs Kiens en Jos van der Sterren bij betrokken waren. René de Ruijter maakte een fout waardoor hij terugviel naar de 11e positie.


Robin de Jong moest dus na zijn slechte start in de aanval, passeerde Geuze, en Correa Alves, maar spinde halverwege de race en eindigde uiteindelijk als zesde, na een hectische strijd met René de Ruijter.
De strijd in het kampioenschap kende een flink gevolg toen de nummer twee in de titelstrijd, Ruben Correa Alves, met een doffe kleun zijn race zag eindigen in de bandenstapel. 


Veltens kon rustig wegrijden aan de kop van het veld en pakte zijn zesde overwinning van het seizoen, voor William Geuze en Rudy Cuppen, die een sterke race reed en dit kon bezegelen met een derde positie, zijn eerste podium van het seizoen.
67 punten voor Veltens voor aanvang van de 2e race, met nog 75 te vergeven, en dus zat Arjan Veltens op een zetel op jacht naar zijn titel.


Mike van Aalst was de gelukkige die de tweede race vanaf de pole mocht aanvangen, dankzij een P8 na de eerste race, een positie die André Jager lang in bezit had, tot de slotrondes van de wedstrijd.
Bij de tweede race was het René de Ruijter die iets te fanatiek van start ging en moest dat bekopen met een trip door de pitstraat. 

 

De mannen op de plekken 2 en 3 vielen vervolgens in de tweede ronde van de wedstrijd uit, De Jong met een grote klap in de vangrail, Van Aalst plofte zijn motor een paar honderd meter verder.

 

Zo profiteerde onder andere André Geuze en Veltens hiervan, die de plekken op het podium op dat moment innamen. Correa Alves reed toen al op de zesde positie, na zijn start vanaf de 21e startplaats. 
Veltens pakte buitenom de positie over van André Geuze, terwijl Veltens op jacht ging naar Rudy Cuppen voor de overwinning. Dat werd Veltens iets gemakkelijker gemaakt na een fout van Cuppen. 

 

André Geuze pakte tegelijkertijd de titel in de UGX-cup klasse, met nog 1 race-avond te gaan is hij niet meer in te halen.

 

Veltens pakte zijn eerste dubbele overwinning sinds het treffen in Zandvoort en met die overwinning stelt hij ook het kampioenschap veilig, met nog 1 race-avond te gaan, over twee weken, in Mid-Ohio.

terug
Race mee
rF2 Server info