21f84f35f1_-f2000.png

Scuderia Leone slaat toe op Barber Motorsports Park

19-11-2017

Het Scuderia Leone team heeft toegeslagen op Barber Motorsports Park. Ruben Correa Alves won de eerste race, teamgenoot Arjan Veltens won race 2 en nam de leiding over in het kampioenschap.

 

Met het vallen van de vlag was het Ruben Correa Alves die in extremis de pole wist te pakken. Hij vormde met Walther Berk de eerste startrij en behield de leiding bij het ingaan van de eerste bocht. De drama ontstond later in de ronde toen Arjan Veltens en Berk met elkaar in aanraking kwamen en beide ver terugvielen. Veltens wist zich uiteindelijk terug te vechten naar een 7e plaats. Berk eindigde buiten de top 10. Correa Alves controleerde de wedstrijd van start tot finish en pakte zo zijn tweede overwinning van het seizoen. Lennart Lippens werd tweede en Stijn Handgraaf mocht als 3e richting het podium. Martin Baltus kende een prima race en werd keurig 4e.

 

Race twee werd opgeschrikt met een startcrash en zou niet de avond worden van Walther Berk. Hij moest de strijd staken en zag zo zijn voorsprong in het kampioenschap verdwijnen. Ook zijn teamgenoot Lennart Lippens was hier bij betrokken, maar hij kon wel verder en zou uiteindelijk 9e worden. Ruben Correa Alves kon alle problemen omzeilen en vond zichzelf terug op de 2e plek nadat hij als 8e was gestart. Veltens en Correa Alves konden gezamelijk wegrijden en keken niet meer om. Stijn Handgraaf werd wederom 3e.

 

De volgende race is op het Le Mans Bugatti circuit op 3 december.

terug
Race mee
rF2 Server info