ca2736fe7a_gt.png

Niek Jacobs kent probleemloze avond op COTA met dubbele win

16-11-2017
8339252538_gt_2017-2_thumb.jpg

Het was tijd voor de zesde ronde van het SRVN GT kampioenschap. De coureurs reisden af naar Amerika voor de races op het Circuit of the Americas.

 

Het was Niek Jacobs die vroeg in de kwalificatie sessie de snelste tijd neerzette. Serge Bakker en Bram Beelen kwamen relatief laat met hun snelle rondjes en konden niet voorbij aan de tijd van Niek Jacobs. Zo mochten Niek Jacobs en Serge Bakker vanaf de eerste rij de sprintrace aanvangen met Bram Beelen en Jesse Doornbus op de tweede rij.

 

Serge Bakker kon in de sprintrace kort de leiding overnemen inkomen eerste bocht, maar door iets teveel snelheid was er direct ruimte voor Niek Jacobs om terug te komen, de leiding terug te nemen en door de race heen een voorsprong op te bouwen. Bram Beelen viel in de openings fase iets terug waarna hij zichzelf terug naar de derde plek kon vechten in de sprintrace.

 

Eén van de verrassende namen was Ronald van Dijk. Hij leek erg snel tijdens de sprintrace, maar maakte wel wat mee waardoor hij uiteindelijk de auto moest parkeren. Vanaf de laatste startpositie reed hij vervolgens een geweldige hoofdrace door in de openingsfase tien plaatsen goed te maken en uiteindelijk op een vijfde plek binnen te komen. Binnen één seconde daarvoor waren het Serge Bakker en Jesse Doornbus die respectievelijk derde en vierde werden. Bram Beelen maakte door de race heen een hoop mee. Hij kon de druk hoog opvoeren bij Niek Jacobs, maar na zijn pitstop kwam hij in wat drukte terecht waarna hij wel als tweede over de streep kwam.

 

Helemaal voorin was het Niek Jacobs die in de openingsfase goed de druk kon weerstaan en met een latere pitstop goed uit de drukte kon blijven. Met de winst in de hoofdrace erbij loopt Niek Jacobs 9 puntjes in op Bram Beelen is zo is het gat 20 punten met nog twee evenementen te gaan!

 

Over twee weken is het GT kampioenschap weer terug met een raceavond op het circuit van Interlagos. De uitzending van COTA is hier op Facebook terug te kijken: https://www.facebook.com/SRVN.nl/videos/1463093617059687/

terug
Race mee
rF2 Server info