ca2736fe7a_gt.png

Beelen pakt dubbel in Turks tactisch festijn

21-09-2017

De tweede ronde van het GT Kampioenschap, en de eerste race met het nieuwe reglement: een kleinere brandstoftank waardoor er een pitstop benodigd is, en kortere pitstoptijden, zouden in theorie voor verschillende tactieken zorgen, en dat was ook het geval. De winnaar veranderde echter niet: Bram Beelen pakte 2 overwinningen in Istanbul Park.

 


De kwalificatierace kende een rustig verloop aan de kop van het veld, daarachter was het echter interessant met de beide roze/witte Vipers van Zwartenbol en De Klein, samen met de Ferrari van Hoogterp. Maar ook daarachter waren her en der verschillende gevechten gaande, waarbij de pikorde redelijk door elkaar geschud leek te zijn, maar voor des te interessantere races zorgde. 

 


Beelen mocht de hoofdrace vanaf pole aanvangen en koos voor een late stop, zonder bandenstop, Niek Jacobs kon het tempo niet volgen en maakte zijn stop rondom het halverwegepunt in de wedstrijd, met bandenstop. Hoogterp pakte in de slotfase teamgenoot Van Dijk na een andere tactiek, voor de sterk rijdende Twan Capellen en evenals sterk presterende Jesse Doornbus, die in de slotfase nog een extra keer naar binnen moest. 

 


Beelen pakt dus twee uit twee, en leidt comfortabel het kampioenschap. Over twee weken het vervolg, op het circuit van Assen.

terug
Race mee
rF2 Server info