578f509360_nk-clio.png

De Jong en Handgraaf winnen op Oschersleben

17-09-2017

De tweede race in het NK Clio bij SRVN vond plaats op het circuit van Oschersleben. Robin de Jong en Stijn Handgraaf verdeelden de overwinningen waar bandenmanagement een grote rol speelde.

 

De pole position was net zoals twee geleden voor de Jong met naast hem op de eerste startrij teamgenoot Lars Koldeweij. De Jong behield de leiding voor Koldeweij, Brandsma en de Vries. Joost van der Stoep kende een sterkte race op de 5e stek, maar in de laatste ronde ging het mis bij het aanremmen van de laatste bocht waarbij van der Stoep de controlere verloor en een mooie 5e positie in rook op zag gaan. De Jong pakte zijn tweede overwinning van het seizoen voor Koldeweij en Brandsma.

 

Met de top 8 van race 1 omgedraaid was de pole voor Sven Smits. Lang kon hij hier niet van genieten, want Stijn Handgraaf nam direct de leiding over. Smits kon het tempo niet volgen en kreeg een flinke trein aan auto's achter zich aan. Serge Bakker probeerde Yoeri Gijsen te verschalken in de laatste bocht maar dat mislukte en beide heren kwamen in het grind. Gijsen kon zijn weg snel vervolgen en kon uiteindelijk nog aansluiting vinden bij de top 5. Handgraaf kwam in de slotfase nog onder druk te staan van Brandsma, maar hield vol om zo zijn eerste overwinning van het seizoen te boeken. Brandsma werd tweede en deed goede zaken in het kampioenschap, voor Smits die de druk van Koldeweij en de Jong wist af te slaan.

 

De volgende race is over twee weken op het circuit van Silverstone.

terug
Race mee
rF2 Server info