2f17b110f0_-radical.png

Veltens en De Jong zegevieren in Assen

14-09-2017

Arjan Veltens en Robin de Jong verdeelden de overwinningen in de tweede ronde van het nieuwe Radical kampioenschap bij Simrace Vereniging Nederland. Veltens begon de eerste race vanaf pole position en hoefde geen moment naar achteren te kijken.

 

Robin de Jong reed korstondig op de tweede positie, maar spinde eigenhandig van de baan in de openingsfase van de wedstrijd, maar kon zich uiteindelijk naar de 7e positie vechten. Voor die tweede positie achter Veltens was het een interessante strijd tussen Hoogterp, Heijnen en Correa Alves, waarbij Hoogterp aan het langste eind trok, en voor de derde maal in drie races op de tweede positie mocht staan op het ereschavot, Correa Alves completeerde het podium, voor Heijnen, William Geuze en Tom Schenkels.

 


De tweede race kende een interessante start, waarbij De Jong de leiding kon overnemen, daarachter gebeurde voldoende. Eerst was het Kevin Heijnen die wegviel na een valse start, Arjan Veltens kende een momentje in zijn jacht naar voren en kampioenschapsleider Hoogterp viel weg na technische problemen.

 


De Jong en Correa Alves reden rustig hun race uit, Schenkels leek lange tijd op jacht naar een podiumfinish, maar Veltens pakte de positie over met nog krap 2 minuten te gaan, knappe inhaalrace dus geweest voor de regerend F2000 kampioen.

 


Daarachter was het nog een mooie strijd tussen Van Aalst en Jager voor de negende positie in de wedstrijd, waarbij Jager die negende stek vasthield.


De Jong wint en daarmee de eerste niet-Scuderia Leone die in de Radical klasse een race wint, voor Correa Alves en Veltens. 


Over twee weken het vervolg, dan op het circuit van Oulton Park.

terug
Race mee
rF2 Server info