21f84f35f1_-f2000.png

Veltens en Berk verdelen de bloemen op Mills Metropark

10-09-2017

De tweede ronde van het F2000 kampioenschap vond plaats op het fictieve Mills Mertropark circuit van rFactor 2. Een uitdagende baan en dat vertaalde zich in twee spannende races.

 

Arjan Veltens mocht de eerste race van pole vertrekken en zou na een goede start niet meer omkijken. Daarachter was het wel spannend met gevechten door het hele veld heen. Thijmen Nabuurs en Stijn Handgraaf waren lange tijd met elkaar in gevecht, waarbij het Handgraaf was die in de slotfase de tweede plek overnam. Maar met nog twee rondes te gaan sloeg het noodlot toe, toen Handgraaf de pits moest opzoeken voor een splash and dash omdat er niet genoeg brandstof in de tank zat. Hij viel terug naar de 12e positie. Glenn Bontebal, die de snelste tijd had neer gezet in de kwalificatie maar 10 plekken werd teruggezet, vocht zich naar een prima 3e plaats.

 

Gastrijder René de Ruijter mocht race 2 van pole vertrekken vanwege de reversed grid met naast hem op de eerste startrij Ruben Correa Alves. Laatsgenoemde maakte een raketstart, maar achteraf bleek dat Correa Alves te vroeg weg was en naar binnen moest komen voor een drive-trough penalty. De winnaar van de eerste race van het seizoen Walther Berk was rap in openingsfase van de race en nam de leiding over. Gerben Kelly was flink op dreef en dichte het gat naar Berk, maar in de slotfase ging het mis toen hij een foutje maakte en terugviel tot achter Arjen Veltens op de 3e plek. De druk bij Berk was weg en hij kon zo zijn tweede overwinning van het seizoen bijschrijven. Veltens eindigde als tweede voor Kelly.

terug
Race mee
rF2 Server info