ca2736fe7a_gt.png

Beelen wint seizoensopener in Monza

07-09-2017

Als laatste kampioenschap van het seizoen 2017-II waren de GT's aan de beurt, op het hogesnelheidscircuit van Monza reed Beelen naar de overwinning, de regerend kampioen Kevin van Dooren was niet aanwezig op deze donderdagavond.


Beelen had een prima kwalificatie en trainde zich naar de pole voor de kwalificatierace. Echter was het Hoogterp die beter van zijn startplaats kwam bij de staande start, wat nieuw is voor dit seizoen in de GT's. Hoogterp kon de snellere Beelen van zich afhouden en won de sprintrace. 


Bij de hoofdrace worden echter de échte punten verdeeld, en Beelen zag zijn kans schoon vlak voor het halverwege punt van de wedstrijd en nam de leiding over in de opvallend gekleurde Corvette. Na wat onduidelijkheid bij het team van HID over het wel of niet verplicht wisselen van de banden, ging Hoogterp twee keer naar binnen, waar René de Ruijter van profiteerde en zich naar de tweede positie reed. Sherwin van der Sloot werd op de baan derde, maar is hoogst onzeker omdat hij geen banden wisselden bij de verplichte pitstop. Jeroen Huisers eindigde op de baan als vijfde, voor Ronald van Dijk en Bas Zwartenbol. Kevin Setz, Twan Capellen en Serge Bakker completeerden de top 10. 

terug
Race mee
rF2 Server info