3eec3a06d3_indycar.png

Veltens wint 5e editie van de SRVN 500

02-07-2017

Vanavond werd de vijfde editie van de SRVN 500 gehouden. Arjan Veltens won na een finish onder een caution nadat hij met een handvol rondes te gaan de leiding overnam van Roy de Muinck. 

 

Ruben Correa Alves mocht de race van pole aanvangen, naast hem op de eerste startrij was het Arjan Veltens, gevolgd door de winnaar van vorig jaar Roy de Muinck en Jeroen Huisers. 

 

Het was een redelijk rustige start van de 500, maar waarbij in de 4e ronde van de wedstrijd de eerste van in totaal 11 cautions de race neutraliseerde. De eerste uitvaller was echter Giel de Haan, die in de 11e ronde zijn paarse bolide hard de muur in zag klappen uitkomen bocht 2. 

 

In een periode van 40 rondes kwam de Pacecar in totaal 5 keer naar buiten, maar bij vrijwel elke cautions bleven de beide Scuderia Leone auto's buiten, totdat ook zij in de 42e ronde hun pitstop maakten, maar daarbij wel veel posities verloren. Zowel Correa Alves als Veltens konden zich weer naar voren vechten terwijl Roy de Muinck op dat moment de race onder controle had. 

 

Dit veranderde toen er met nog 14 rondes een caution kwam dankzij een spin van Edwin Koogje bij het inrijden van de pitstraat. De voorsprong van De Muinck was tenietgedaan en bij de herstart pakte Veltens de leiding over, buitenlangs. Dit bleek uiteindelijk de sleutel in de race te zijn, nadat Correa Alves wegviel dankzij een 10-seconden stop and go penalty en een laatste cautionperiode in de slotfase, eindigde de wedstrijd achter de Pacecar en werd Veltens afgevlagd als winnaar van de 5e editie van de SRVN 500. Mark de Vries pakte op de streep nog P2 over van De Muinck, die genoegen moest nemen met een 3e positie. 

terug
Race mee
rF2 Server info