21f84f35f1_-f2000.png

Arjan Veltens kampioen na bloedstollende seizoensfinale

25-06-2017

Arjan Veltens heeft het eerste F2000 kampioenschap bij SRVN gewonnen, maar dat ging zeker niet vanzelf.

 

Onder regenachtige omstandigheden ging het het veld van start op het Le Mans Bugatti Circuit. Met William Geuze en Arjan Veltens op de eerste startrij ging het veld onderweg voor race 1. Er was wat verwarring bij de start waarbij vooral Lars Koldeweij problemen kende en hij viel terug naar P8. De listige omstandigheden zorgde voor de nodige foutjes en Veltens kon kortstondig de leiding overnemen, maar Geuze pakte de leiding even later weer terug. Koldeweij kon uiteindelijk nog 5e worden, maar moest wel de leiding afstaan in het kampioenschap aan Veltens.

 

Met Lennart Lippens op de pole voor race 2 ging het veld voor de laatste maal dit seizoen van start. Koldeweij kende in eerste instantie een prima start, maar kwam in het gedrang waaroor Correa Alves de 3e plek overnam. Koldeweij kon zich uiteindelijk terug vechten naar de 2e plek in de race. Met Arjan Veltens op de 4e plek was dit genoeg, maar in de slotfase liet Correa Alves zich terugzakken waardoor Veltens uiteindelijk 3e werd en zo de titel veilig stelde. Los van de titelstrijd was er natuurlijk nog wel gewoon een race, één die werd gewonnen door Lennart Lippens en ook het kampioenschap in de Cup klasse veiligstelde. Koldeweij werd uiteindelijk tweede.

 

Zuur was het nog wel voor Correa Alves, want doordat hij zich liet terugzakken naar de 4e plek werd William Geuze uiteindelijk nog 3e in het kampioenschap.

terug
Race mee
rF2 Server info