9f0503e034_dtcc.png

Smits en Kelly zegevieren op Imola

29-05-2017

Sven Smits en Gerben Kelly hebben de races op het circuit van Imola gewonnen. 

 

Marcel Ekkel en Ger Peeters mochten vanwege de reversed grid op de eerste startrij plaatsnemen, maar zij kozen ervoor om vanuit de pits te starten. Dit gaf de leiding aan Ruud van Heijster bij het aanremmen voor de eerste bocht. Jeroen Meijer volgde op plaats 2, maar een remfout in de hairpin zorgde ervoor dat hij veel posities verloor. Een aantal rijders kozen ervoor om direct de pits op te zoeken na de eerste ronde, waaronder Bram Kuipers en Gerben Kelly. Een goede tactiek achteraf aangezien Kuipers de race uiteindelijk als tweede zou eindigen. Na de pitstops was het Jeroen Brink die de leiding overnam in de wedstrijd, maar een remfout onder druk van Sven Smits zorgde ervoor dat hij spinde en uiteindelijk de muur raakte. Smits zou de leiding uiteindelijk niet meer afstaan en kon zo zijn tweede overwinning van het seizoen bijschrijven.

 

Gerben Kelly mocht race twee van af pole vertrekken en kende een probleemloze race. Problemen waren er wel voor Bram Kuipers die zijn auto bijna liet afslaan bij de start en zo een aantal posities verloor. Wederom koos hij ervoor om direct zijn pitstop te maken, dit keer pakte het minder goed uit en werd hij uiteindelijk 7e, en verliest zo dure punten in de strijd om plek 2 in het kampioenschap. Na de pitstops ontstond er een mooi gevecht om de tweede plek in de race waarbij uiteindelijk Ruben Schenkel de grote winnaar werd. Kelly won race 2 voor Schenkel en Smits.

 

Door de resultaten op Imola is de strijd om de tweede plek in het kampioenschap nog uitermate spannend, waarbij er nog 4 rijders kans maken op de plek twee. De beslissing zal over 3 weken vallen op het circuit van Oschersleben.

terug
Race mee
rF2 Server info