ca2736fe7a_gt.png

Robin de Jong wint na titanenstrijd op nat Silverstone

18-05-2017

De voorlaatste ronde van het SRVN GT kampioenschap werd verreden op het circuit van Silverstone. Robin de Jong won beide wedstrijden, mede door afwezigheid van de kampioenschapsleider Kevin van Dooren. 

 

Het weer was op zijn Brits: regenachtig. Voor de sprintrace werd er regen voorspeld, maar de race begon op het droge. Het overgrote merendeel van het veld begon op de natweerband, terwijl Hoogterp één van de weinige was die op de slicks de race aanving. Dit bleek niet de juiste keuze te zijn, de regen viel en De Jong kon de leiding overnemen. Roy de Muinck en Hoogterp kwamen elkaar nog tegen in de laatste ronde. De Muinck verloor één plek en direct na afloop werd er spreekwoordelijke zand over het incident gegooid. 

 

De 45-minuten durende hoofdrace begon al nat, dit in tegenstelling tot de verwachtingen. Roy de Muinck besloot om uit de pitstraat te starten, maar kon de race niet uitrijden. Wat volgde was een mooie strijd tussen de beide Aston Martin's van GNCR Motorsport. Waarbij Hoogterp en De Jong een flink duel aangingen, maar De Jong hield vol, en pakte zo de overwinning, voor Hoogterp en de zeer sterk terugkomende Bram Beelen, die vanaf achteraan duidelijk de snelste man van het veld was. 

 

Over twee weken de seizoensafsluiter, met een heuse nachtrace, op het circuit van Spa-Francorchamps. 

terug
Race mee
rF2 Server info