9f0503e034_dtcc.png

Schenkel en De Jong winnen op Brands Hatch

14-05-2017

Ruben Schenkel en Robin de Jong hebben de overwinningen gepakt op Brands Hatch. Voor Schenkel was het zijn eerste overwinning bij SRVN, terwijl de Jong het kampioenschap veilig stelde.

 

Met Twan Capellen op de pole voor race 1 ging het veld richting bocht 1 en het was Gerben Kelly die de leiding overnam. Achterin het veld ging het mis nadat Bram Kuipers zijn rempunt miste en zo Jeroen Brink achterstevoren tikte. Een paar ronde later waren het de Jong en René de Ruijter die elkaar tegen kwamen in bocht 1 waarbij beide heren er hard van af gingen, maar wel hun weg konden vervolgen. De omgekeerde grid voor race 1 zorgde voor leuke gevechten door het hele veld, maar inhalen bleek lastig op de korte versie van Brands Hatch. De meeste rijders kozen ervoor om rond het halverwege punt de verplichte pitstop te doen. Na de pitstops ontstond er een gevecht om de leiding tussen Gerben Kelly en Ruben Schenkel. Uiteindelijk was het Schenkel die Kelly wist te paseren in de slotfase en zo zijn eerste race bij SRVN wist te winnen. Kelly eindigde als tweede voor de Jong.

 

Sven Smits trainde verassend pole voor race twee voor Robin de Jong. In de 11e ronde pakte de Jong de leiding over van Smits en zou die later ook niet meer afstaan. De raceavond van Bram Kuipers ging van kwaad tot erger nadat hij weer moest uitvallen met problemen aan het stuur. Hierdoor verliest hij zijn tweede plek in het kampioenschap. Jeroen Brink kende een prima tweede race en mocht weer de gang naar het podium maken en nam de tweede plek over van Kuipers in het kampioenschap. Met deze overwinning stelde de Jong het kampioenschap veilig met nog twee raceweekenden te gaan. Smits werd uiteindelijk tweede voor Jeroen Brink.

terug
Race mee
rF2 Server info